29 April 2010

Off day smbil brjln2

Smlm aku off day,sbnrnya xrancg pn nk cuti...
pagi2 smlm dlm kul 6am dh bgn, lmbt dr biase sbb nk g klinik..
Check up sofea..smpi klinik kul 7.30am, klinik xbukak lg.
Smlm ari yg brsejarah aku dlm lingkungan 10 org petama smpi, dpt no. 9.
Sofea kena injek hepetitis B, first time nangis, mesti sbb misi sibuk duk ajar bdk practical, lama sgt bru nk kuarkn jarum. tu yg skit kot..(memndai jr aku).
Dlm kul 9.15 dh settle semua. Pastu mintak time slip kt misi,tp........ dek krna terpengaruh ngan hubby yg smmgnya nk brcuti pjg ktanya, aku pn turut xpegi keje.
Call opis kta nk EL...diorg tnya sbb apa aku jwb mls nk gi kje...hi3...bleh imagine masuk ni dh 6hari aku cuti dlm bln 4 ni jr...truk tul aku....tp lantak ar..
Ptgnye aku, papa & sofea kuar jenjalan pi carrefour, subang..ingat nk beli walker sofea. tp nmpk stroller sweetcherry ada promosi cam best jr,decide nk beli....tp bila byr hage berbeza plak ngan yang dia appear..aku pn pulangkn blik, trasa cam ditipu plak...pastu gi tesco pucong...akhirnya dpt gak walker yg bekenan kt ati..jenama sweetcherry, beli yg average jr, takut jd cam kisah stroller ku yg terpaksa dijual sbb terlalu besar sgt, xmuat kete..

Tada...
ni la walker ala2 sofea nyer...
vvvvvvvvvvvvvvvv
vvvvvvvvvvvvvv
vvvvvvvvvvvv
vvvvvvvvvvv
vvvvvvvvvv
vvvvvvvv
vvvvvvv
vvvvvv
vvvvv
vvvv
vvv
vv
v
v
v
v


~walker sofea lebih kurang cam ni la~
*gmbr diatas ilustrasi semata2..hi3



26 April 2010

Sofea in 6mth +++

Smlm ari ahad aku cam biasa wt keje umah & melayani kerenah sofea. Xsmpt nk postingkn citer ni smlm sbb letih sgt...Sejak sofea dh boleh slow2 merangkak nih rumah mmg kena sentiasa bersih & tersusun, semua brg kena simpan klu xhabis sofea sepah2kn. Mmg happy layan sofea almaklumlah hubby xde. Ntah bila nk blik wlpn dh janji spttnya nk blik smlm. Anyway entri kali ni bkn nk citer psl hubby pn, nk citer psl sofea yg dh mula capai2 benda yg lebih tinggi. Sofea dh mula berpaut2 pd bdn aku tiap kali aku duk mengadap Netbook, mcm nk berdiri..Klu aku diri & jlnkn dia msti suke dh mcm menari shuffle lak. Pia maafkn mama ye xsmpt nk belikan walker...Bkn xsempat sbnrnya, tp tggu time hubby blik jr ni. Hi3..Duit mmg dh ada 'Paksu' pia dh bgi seratus..Mgkin 'paksu' pia syg benar kt anak sedara dia yg sorang nih.,mcm2 dh 'paksu' pia kasi....Actually aku xpasti samaada semua ni perkembangan yg cepat berbanding dr baby yg lain @ mmg semulajadi bgi baby in 6mth coz sofea satu2nya anak yg aku ada. Mmg byk yg aku xtahu psl bby, ni aku slow2 bljr...Aku biar semua berjln dgn sendiri@natural. Aku mmg xpenah nk ajar2 pia supaya cepat tuk meniarap@merangkak@brjln. Yg aku ajar setiap ari ABC & 123.. Pastinye aku hppy dengan perkembangan yg sihat nih. Smlm wktu siang sofea asyik nk berpaut kat meja Netbook aku (bkn meja sbnrnya tp kusi kawen aku)...Jd aku kena lebih perhatikan sofea bermain sbb meja nih tajam sgt, nmpknyer kena beli meja yang bucu bulatla jwpnyer..mase nyusukn sofea aku perasan ada strech merah kt dada sofea, cian sofea,mesti dh kena something yg tajam nih...tp sofea mmg anak yg baik, xnangis klu setkt sakit skit2..Smlm tuk mknn sofea, aku msk bubur nasi campur carrot & ayam dn yg bru aku terperasan klu aku bubuh ngan carrot sofea mesti xnk mkn..so smlm sefea mkn nestum je la....bubur terpksala campak dlm tong sampah jr,,,,
http://www.emocutez.com


 
Copyright by Aziazidah