Contest

Sofea in 6mth +++

Smlm ari ahad aku cam biasa wt keje umah & melayani kerenah sofea. Xsmpt nk postingkn citer ni smlm sbb letih sgt...Sejak sofea dh boleh slow2 merangkak nih rumah mmg kena sentiasa bersih & tersusun, semua brg kena simpan klu xhabis sofea sepah2kn. Mmg happy layan sofea almaklumlah hubby xde. Ntah bila nk blik wlpn dh janji spttnya nk blik smlm. Anyway entri kali ni bkn nk citer psl hubby pn, nk citer psl sofea yg dh mula capai2 benda yg lebih tinggi. Sofea dh mula berpaut2 pd bdn aku tiap kali aku duk mengadap Netbook, mcm nk berdiri..Klu aku diri & jlnkn dia msti suke dh mcm menari shuffle lak. Pia maafkn mama ye xsmpt nk belikan walker...Bkn xsempat sbnrnya, tp tggu time hubby blik jr ni. Hi3..Duit mmg dh ada 'Paksu' pia dh bgi seratus..Mgkin 'paksu' pia syg benar kt anak sedara dia yg sorang nih.,mcm2 dh 'paksu' pia kasi....Actually aku xpasti samaada semua ni perkembangan yg cepat berbanding dr baby yg lain @ mmg semulajadi bgi baby in 6mth coz sofea satu2nya anak yg aku ada. Mmg byk yg aku xtahu psl bby, ni aku slow2 bljr...Aku biar semua berjln dgn sendiri@natural. Aku mmg xpenah nk ajar2 pia supaya cepat tuk meniarap@merangkak@brjln. Yg aku ajar setiap ari ABC & 123.. Pastinye aku hppy dengan perkembangan yg sihat nih. Smlm wktu siang sofea asyik nk berpaut kat meja Netbook aku (bkn meja sbnrnya tp kusi kawen aku)...Jd aku kena lebih perhatikan sofea bermain sbb meja nih tajam sgt, nmpknyer kena beli meja yang bucu bulatla jwpnyer..mase nyusukn sofea aku perasan ada strech merah kt dada sofea, cian sofea,mesti dh kena something yg tajam nih...tp sofea mmg anak yg baik, xnangis klu setkt sakit skit2..Smlm tuk mknn sofea, aku msk bubur nasi campur carrot & ayam dn yg bru aku terperasan klu aku bubuh ngan carrot sofea mesti xnk mkn..so smlm sefea mkn nestum je la....bubur terpksala campak dlm tong sampah jr,,,,
http://www.emocutez.com


No comments:

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY