14 May 2010

Cuti2 kemas rumah

Cuti lama seminggu menyebabkan aku terasa hendak mengemas sempena bakal menyambut menantu adik ipar tak lama lagi. 
Tempat pertama yang harus dituju untuk tujuan pengemasan adalah bilik stor bilik sendiri.
 
Bilik ni dh umpama stor, sejak ada baby dh xtido sini, 
aku ngan sofea tido kat ruang tamu jer..
dlm box hijau tuh penuh dengan hadiah2 kawin org bagi...
dan....
apakah yg ada didlm box merah itu????
ha...inila buku2 time study PLK kt Uitm dulu...
separuh jer tinggal...
separuh lagi dh kasi free kat member2 yg fail 
dn yg berkehendakkan buku2 aku..
mmg ramai yg nak buku2 tuh,
wlpn majoritinye aku photostat jr...jimat....
almaklumlah aku kn best student... (hi3 bangga ke apa nih)
actually...........
bilik tido ini bakal ditake over oleh adik & bakal adik ipar aku.
Aku akan duduk dibilik maid..
waaa..,,,kenala duduk bilik kecik...
bukan per nk kasi laluan kat bakal pengantin baru...
tp ari ni xdpt kemas abis pn,masih byk yg berselerak lg..
kemas separuh jalan ....
tetiba si Kenet sofea dtg menyibuk...
2kn sofea dh masuk bilik yg kotor...
duk mengintai mama diala tuh..
xleh nak tinggal skjp pn...
sblum angkat sofea kuar masih sempat snap pic lg...
bukti bahawa aku bukan malas nak kemas,
tp telah diganggu untuk trus mengemas...

12 May 2010

Babyku demam campak

Arini terpaksa balik keje awal...
Kul 12.30pm nurseri call bagitau badan sofea naik bijik2 kecik..
rupanya Sofea kena demam campak..sad sgt
pttla demam tak kebah2
sblum balik amik sofea kat nursery sempat lg makan tghari percuma kat opis..
hi3...
apa punya Mama la aku nih, kata risau...
tp mcm tak jer...

11 May 2010

'Bahananya menipu'

Seperti sedia maklum, smlm & ari ni aku telah bercuti dari bekerja kerana ketiadaan transport tuk ke tmpt keje...
Sejak dari ari jumaat lg aku dh canang kat member2 rapat nak nk amik MC 2ari hasil dr duit yg aku mintak dr adik aku.
dan dari ari sabtu aku duk reka2 reason apa nk bg tuk aku dptkn MC nih..
Smlm aku pn dgn bangga tido lena smpi kul 8pgi..
Almaklumla ari ahad letih jalan gi nilai 3..
Bangun pagi tgk badan sofea masih panas skit2...
sejak dari ari ahad lg sofea cam xbrapa sihat.
tp slalunya msuk ari ke-2 dia ok dh..
smlm aku tgk smpi tghari pn still panas lg..
aku pn bgi ubat demam  & xlama pas tu trus kebah..
alhamdullillah...
tp ntah nape bila ptg panas bdn sofea naik balik...
dlm kul 8pm aku g klinik sbb nak amik MC aku la kononnyer...
ingat nk bagi reason skit kpala kt doc..tp boleh ker dpt MC 2ari trus??
smpi klinik trus tuka pikiran bagi mykid sofea...
masuk bilik doc, priksa suhu bdn sofea 38 darjah celsius..
trus doc. kasi ubat demam kat punggung...
pastuh aku wat muka sedih nk mintak MC....trus dpt 2ari..
senang giler...
pas jupe doc. dpt lak SmS dr nurseri kata esok nurseri tutup..
mmg kenala ngan aku yg bercuti nih..
kih...kih...kih...
sofea lak pas kena ubat demam aktif trus..
dh sihatla katakan...
TP....
mana silapnye badan sofea jadi seram sejuk plak masa kul 11pm..
aku siap selimut smpi 3lapis kain...
pas dh selimut, demam dtg balik...
adduiiii....
risauuuu..tensiooonnnn...sedih.....
semua ada......
kakak aku siap kata ni la bahana menipu nk cuti...
dh mmg kena cuti pn...
senin...sofea demam xbaik2..
selasa...nurseri tutup...
pagi ni aku xtidolerrr...
sofea duk nangis2....meracau racau....
xtenangla hati....
xkan la sbb aku tipu nk Mc jd hal camni..
semua ni kebetulan laaaaa....
wwaaaaa..........


 
Copyright by Aziazidah