14 May 2010

Cuti2 kemas rumah

Cuti lama seminggu menyebabkan aku terasa hendak mengemas sempena bakal menyambut menantu adik ipar tak lama lagi. 
Tempat pertama yang harus dituju untuk tujuan pengemasan adalah bilik stor bilik sendiri.
 
Bilik ni dh umpama stor, sejak ada baby dh xtido sini, 
aku ngan sofea tido kat ruang tamu jer..
dlm box hijau tuh penuh dengan hadiah2 kawin org bagi...
dan....
apakah yg ada didlm box merah itu????
ha...inila buku2 time study PLK kt Uitm dulu...
separuh jer tinggal...
separuh lagi dh kasi free kat member2 yg fail 
dn yg berkehendakkan buku2 aku..
mmg ramai yg nak buku2 tuh,
wlpn majoritinye aku photostat jr...jimat....
almaklumlah aku kn best student... (hi3 bangga ke apa nih)
actually...........
bilik tido ini bakal ditake over oleh adik & bakal adik ipar aku.
Aku akan duduk dibilik maid..
waaa..,,,kenala duduk bilik kecik...
bukan per nk kasi laluan kat bakal pengantin baru...
tp ari ni xdpt kemas abis pn,masih byk yg berselerak lg..
kemas separuh jalan ....
tetiba si Kenet sofea dtg menyibuk...
2kn sofea dh masuk bilik yg kotor...
duk mengintai mama diala tuh..
xleh nak tinggal skjp pn...
sblum angkat sofea kuar masih sempat snap pic lg...
bukti bahawa aku bukan malas nak kemas,
tp telah diganggu untuk trus mengemas...

2 Comment:

DaKMuO said...

Salam...

si kenet sofea tu sebok join nk tolong kemas umah tu..

hahaha..

MAMA AIZARA said...

wslm...