16 June 2010

Sofea masuk wad

Salam 1Malaysia semua...
Pagi ini aku nak story satu kisah sedih yang jadi kat sofea petang semalam...
Macam biasa ptg balik keje aku akan prepare bubur nasi & mandian sofea...
Lepas mandi aku akan bagi sofea makan pulak...
As usual smlm hari selasa ada citer BBC kul 6.30ptg...
citer yang mmg aku minat giler...
so aku bagi sofea makan smbil tengok tv...
mmg menjadi kelaziman sofea berpaut kat rak tv smbil makn...
nak dijadikan cerita smlm tang mana silapnya
sofea jatuh terlentang sbb tak dapat imbangkan badan...
bunyi dentuman kepala kena kat lantai usah cakapla...
kalau kita yang tua ni pun boleh bengal rasanya...
apa lagi sofea meraung sekuat ati...
nasib baik jugak lantai umah atas aku kayu..
klu simen lagila...
aku tgk sofea jadi sedikit pasif...
risau jadi apa-apa aku ngan hubby decide antar sofea ke hospital serdang..
bukan tak nak pegi klinik tapi hubby kata better refer pada yang pakar..
pegi hospital serdang doktor kata sofea ok..
oksigen pun 100% masuk dan sofea pun makin aktif kembali...
mungkin tadi sofea terkejut itew yang kurang aktif kata doktor....
buat pengetahuan ibu-ibu, bakal ibu klu anak jatuh tapi tak muntah usah risau sgt...
just monitor anak dalam tempoh 6jam pertama seterusnya 24jam berikut...
tgk klu ada tanda-tanda dia muntah tak mahu minum susu trus bawak ke hospital....
klu ok maknanya baby takde masalah..
tapi iyela kita sebagai ibu mmgla selalu risau so bawak aje kat klinik berhampiran...
xyah susah susah pegi spital..
berbalik pada citer aku tadi sbb kurang experience dan terlalu panik al-maklumla anak pertama...
bawak spital punya pasal kenalah aku ngan sofea tido kat wad pemerhatian...
kul 1pagi tadi baru leh kuar...
sempatla aku posting satu entri pagi nih sbb rase mcm klu tido sure tak bangun keje pagi esok...
Cayang Sofea...¸❤¸¸.•*


4 comments:

Ifa_Rabbit said...

owhhh... sian sofea, wahhh... i got 2 nephews, risau lorr kalo budak lg2 anak sendri jth kuat2 camtu, seb bek dia ok... n hope dia akan sentiasa ok... u daughter cute! mcm u hehe

MAMA AIZARA said...

tula decide bwk spital trus takut ada darah beku ke apa kan... cute ke??anyway thanks..

Mommy Pinky said...

lawat comment box :)
ouh, dah cantik dan terletak la ni..gunakan mozilla firefox utk paparan terbaik ok..

MAMA AIZARA said...

@Mommy Pinky
hi3...mekasih mommy pinky

 
Copyright by Aziazidah