05 July 2010

Microsoft word Tutorial

Sekarang ni zaman IT, rasenye semua orang tahu sal komputer & internet. Kat suratkhabar pun kalau iklankan jawatan kosong mesti tak ketinggalan tulis kelayakan yang diperlukan "berkebolehan dalam mengendalikan komputer" atau "berkebolehan menggunakan Microsoft Office".

Kalau dulu zaman sekitar tahun 1990-an lepas abis SPM mesti perkara wajib dibuat sementara tunggu result gi kelas komputer. Rasanye skrg nih dah tak perlu dh. Budak-budak zaman sekarang semuanya dah makin cerdik, dah reti godek sana godek sini, tak payah belajar secara formal pun dah pandai guna Microsoft Office & internet nih. Cuba hubby aku je yang agak lambat, mana tak nyer keje guna kemahiran nih mane reti sal komp.2 nih. huhuhu...Sian hubby aku... 

Kalau aku lak dulu mmg takde nye nak pi klas2 komputer nih ,rase cam membazir duit jer...Almaklumla 10,20hinggit dulu sgt2 bermakna woo.. tapi skrg nih dah takde nilai dah duit banyak tuh...Aku mula2 tahu sal komp. nih pun masa masuk U kena wat assignment Microsoft Word masa subject IT. Mmg ala2 bengap gitu. Nak bukak pc pun takut2 jer...Mmg aku siap simpan sampai sekarang buku toturial Microsoft Word ngan Microsoft Excell. Mana tau berguna dimasa depan... Masa tu sempatla aku faham dan reti nak buat 'column' 'drop cabs' 'word art' 'clip art' & mcm-mcm la....

Tapi zaman sekarang mana main pakai buku lagi kan..semuanya disimpan dalam laptop, thumdrive...then masa aku berblogwalk aku terjumpala tutorial Microsoft Word 2003 nih. rsenya semua dh expert dh guna mende nih. tapi layan jela ilmu nih k....

Klik download untuk paparan lebih jelas


*skrg nih mode aku ------- mode bola sepak IT

8 Comment:

zairie said...

bgs.. untuk mereka yg baru nak mengenal word :D

my recent post:
layan lagu 6ixth sense

misyamissyou said...

godeh2 je word tu..lame2 pn reti..tapi kan, bdak zaman skrg bkn celik bnde2 cm ni..internet yg diorang celik...microsoft kurang celik..sesetengah budak la.. :)

Dark Half said...

betul tu...skang ni ilmu di hujung jari

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

saya amik part keyboard shortcut utk new post.. credit tuk Mama Aizara..

MAMA AIZARA said...

ya akak hanum..mari kita blaja sama-sama..
comment akak ntah hilang & terbang ke mana ntah...
huhuhu..terdelete

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

arrgh... saya gagal moderate coomment hari ni? nape ek? utk entry keyboard shortcut

MAMA AIZARA said...

haahla kak...sy pun sama...
smlm mmg blogspot ada mslh dengarnya....

Khairul Azmi said...

bagus.....
mmg dah bdk skrg pandai2...