Persiapan akhir

Janji last week ngan suami this week memang tak akan ada aktiviti jalan-jalan. Duduk aje kat rumah. Last weekend dah berjalan sakan, so no more social activity again. 

Semalam misi duduk rumah berjaya dilaksanakan. Hari ini nak tak nak terpaksa keluar sebentar untuk mengambil baju raya kat rumah tailor diwangsa maju then bercadang untuk terus balik rumah selepas itu tak berjaya.

Hari ini bila dah dapat keluar kami umpama burung terlepas sangkar terterbang jugak ke Kompleks PKNS dan AEON Bukit Tinggi. Tujuan ke Kompleks PKNS adalah  untuk mencari tudung supaya dpt dipadankan dengan baju-baju yang diambil tadi. Semuanya ada tiga pasang. Wah meriah i nak sambut raya u...

 Tapi aku hampa sebab PKNS sesak dengan orang ramai, majoriti jual baju raya, tudung sangat kurang. Jadi hanya dapat beli 1 helai tudung aje jenis Pashmina untuk main baju raya.

Selepas tu kami ke AEON Bukit Tinggi dengan niat nak outer seluar jeans yang baru dibeli last weeks tapi coz my husband tak berkenan cara dia nak ambil side potongan jadi terpaksa cancel outer. 

Tempat biasa aku outer seluar adalah di Pertama Kompleks tapi kami takut nak masuk bandar KL dengar jalan jem giler. 

Macam biasa kat AEON, mak ngah sofea giler mencari kasut kerja dan berjaya menemui kasut idaman tapi malangnya size yang dimintak saiz 10 pun masih belum muat untuk disarungkan ke kaki comelnya. Hahahha kesian makngah. 

ACT. ni first time gi AEON dan tempatnya macam ok rasa seronok dan teringin nak datang lagi sebab tadi tak sempat nak ronda habis kerana kesuntukan masa. Maybe pas raya kami bercadang menyusul lagi... :)

Rasanya setakat ini aje my journey untuk persiapan raya sebab duit sudah banyak habis. Huhuhu kena tunggu pas 23hb baru boleh cerita pasal aktiviti shopping lagi.

note: Kamis pagi kami sekeluarga dijangka bertolak pulang untuk beraya di KELANTAN.

3 comments:

suamihanyisterizuki said...

azi...
waaaa raya sakan no taun ni..huhu tp betol la hany pon xdpt lagik tudung nih...adooiiii

PUANSTOBERI said...

Sesama la kita menuju arah pantai timur ari Khamis tu yer. Tp sy setakat Pahang je la. Huhu

MAMA AIZARA said...

hany last year xdpt pakai cantik2 sbb tunggu hari nak bersalin...
pn stiberi harap2 jalan tak jem la nanti yea...

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY