12 September 2010

Tragedi Hari Raya ke - 2

Raya tahun ini memang tak best rasa nak balik KL cepat-cepat je..

Perut aku pulak sejak hari raya pertama lagi sudah tak sedap-sedap.
Asyik nak ke tandas-tandas aje.
Nak kata cirit birit pun bukan tapi pokoknya perut aku sakit nak buang air besar.
Malam raya pertama aku bawa sofea sampai ke tandas..
Tak sampai hati nak kejutkan mak metua..
Husband pulak masih tak balik-balik sejak keluar lewat malam itu.

Sakit perut masih berlarutan hingga hari raya kedua.
Kemuncak sakit perut adalah petang raya kedua
Aku dengan sepantas kilat melompat dari tilam untuk ke bilik air.
Tak tahan sangat dah..
Entah mana silap, walaupun bermata empat aku terpijak pinggan kuih hingga terbelah dua.
Darah mengalir laju menitik-nitik kelantai.
Kakiku terbelah..
Husband dan abang ipar sepantai kilat membawa ke HTM - Hospital Tanah Merah dan kakiku telah terkena empat jahitan.

 Abaikan kaki yang buruk dan penuh kedutan. Tumpukan pada bahagian bulatan sahaja.

Hari ini aku dah patah kaki, tak boleh jalan kemana-mana sebab tapak kaki kanan langsung tak boleh cecah bumi..

p/s : hari ini hingga raya ke - 5 ada bekwah@gulai kat rumah sedara mara.. :-(
kebulurla aku kat umah...

1 comment:

PUANSTOBERI said...

Adeh...ngilu rasa...

 
Copyright by Aziazidah