09 November 2010

Aku dah tak kisah

Ya..aku dah tak kisah kalau pagi-pagi aku datang kerja aku tak dapat parking dalam basement. Aku tak dapat nak follow kereta orang lain dekat dekat rapat rapat. Walaupun kaki aku dah gian nak press kuat-kuat nak pecut lepas pintu palang terbuka. Aku tak kisah kena parking kat D8, kena jalan jauh-jauh baru sampai depan pintu pejabat. Kalau tiap hari aku jalan kan baik untuk kesihatan, boleh exercise baik untuk baby dalam perut, senang nanti nak beranak. Sebab even aku datang seawal pukul 7.10 pagi guard tu tetap datang lagi awal dari aku. What to do timing aku memang dah tak boleh adjust kena antar anak ke nursery dulu.

Aku dah tak kisah SPA tak panggil aku interview. Aku tak kisah dah tak dapat naik pangkat. Dah dua kali aku isi borang spa online tapi SPA tak nak panggil-panggil aku jugak. Orang lain grad kemudian SPA dah panggil, aku grad dah berkurun pun SPA tak mo panggil jugak. Penat aku belajar tinggi-tinggi daki bukit UiTM tiap malam, naik moto kena ujan, dapat Anugerah Dekan 3 4 kali, dapat jadi pelajar cemerlang, pun diorg tak mahu interview aku. Jadi aku malas dah nak bukak laman web SPA lagi.

Aku dah tak kisah kena ada rombakan dalam Unit Kewangan dan sub unit kewangan. Kalau nak tukarkan aku kemana-mana sub unit tukarla. Kalau diorang tak berkenan aku buat gaji kakitangan KDN aku lagi tak suka. Tiap bulan ada je perubahan yang kena buat. Kalau setakat perubahan biasa tak apa, ini perubahan yang sengaja dicari-cari. Memang aku tak sesuai buat keje kewangan sebab aku kakitangan perakaunan. Jadi lebih baik aku cari kesalahan orang, buat keje checking dari aku dipersalahkan.

Jadi aku dah tak kisah dengan semua kesusahan, kesedihan, kemurungan kerana itu semua lumrah kehidupan. Bila aku dah tak kisah aku rasa hidup aku jadi lebih tenang.

Azi : Motif entri ditulis sebab aku memang kisah dengan hidup aku.
Entri macam orang kecewa.

2 comments:

Zaidah said...

kecewa aje bunyinyer..

PUANSTOBERI said...

Umm...kengkadang Reen pun salu terpikir gini. Tp..yakin, Tuhan ada yg terbaik utk kita :))

 
Copyright by Aziazidah