13 November 2010

Esok dah nak balik kg.

Planning pertama :
Tak nak balik kg raya haji ni sbb nak budget duit.

Planning Ke-2 :
Nak balik kg. hari selasa petang sehari sebelum raya, raya ke-2 nak pegi bercuti ke cherating sampai hari ahad

Planning Ke-3 :
Tak jadi balik kg. sebab husband ada keje di Nilai, hari Kamis raya haji kedua.

Planning Ke-4 @ Final Desicion :
Balik esok hari ahad. Hari raya pertama hari rabu tengahari kena bertolak balik KL dah. Kamis husband kerja, me to tp nursery tutup sape nak jaga sofea yea..

Keputusan dibuat berdasarkan situasi berikut :
Husband : Assalamualaikum mek, nak nombor IC ngah. suh along sms kat ayahsu dia.

Mek : Balik tak raya ni?

Husband : Tengah adjust cuti ni...

Mek : Azi ada? Azi ada?

Husband : Ada...

Mek : Panggil dia, nak cakap jap.

Azi : Assalamualaikum mek.. mek sihat.

Mek : Sihat, balik ke tak? Nak pesan beli barang sebelum balik ni.

Azi : Pesan apa?

Mek : Belikan mek seluar sendong cam hari tu..

Azi : Boleh..boleh..

Mek : Beli 6 lai (nada mengharap)

Azi : Tak pela nanti azi belikan..

Talian terputus kredit habis...
Dialek percakapan mereka semua dalam bahasa kelantan kecuali Azi yea..

Ikutkan hati memang aku malas nak balik, balik kali ni sebenarnya bukan setakat sbb mak mentua pesan beli barang tapi mengenangkan performance masa raya puasa memang sangat2 tidak memuaskan. Kalau tak balik raya kali ni sure dicop menantu hantu ni. Reputasi kena jaga jugak lebih-lebih lagi anak nak masuk dua. Teringat betapa baiknya mentua masa aku dalam pantang dn selepas pantang even tak pantang pun.

2 Comment:

mzhany said...

alahaiii cian azie....umm tp betol gak kata azie kena jaga gak kan...

azie,
org klate ni raya haji ni memang akn balek kampong huhu nak xnak kena balek, sama ar cam hany ;)

**azi, camne nak buat yg dialog tuh ada background bunga bunga tu**

MAMA AIZARA said...

hany,
itula klu tak balik wat muka seposen je husband..hany balik klntn ke tgg kali ni?

hany, nak buat background tu senang je azi blajakat blog ni :
http://hudhudpunyablog.blogspot.com/2010/08/tutorial-meletak-kan-background-pada.html