25 November 2010

Kerja 7 Hari Seminggu

Dapat memo semalam dari Dato' bertajuk KERJA LEBIH MASA BAGI TUGAS_TUGAS PENUTUPAN DAN PENGEMASKINIAN AKAUN DARI BULAN NOVEMBER  HINGGA  MAC 2011.


Baca tajuk masih ok lagi walaupun rasa lama sangat tu sampai next year, bulan 5 dah nak due pulak.Masa baca isi kandungan memo mak aii terkejut tengok schedule dia :


Hari Kerja Biasa : 4.30 petang hingga 10.00 malam
Hari Sabtu, Ahad & Kelepasan Am : 8.00 pagi hingga 6.00 petang.



Bila masanya nak rest ni. Kata sekarang nak cuba laksanakan jadual waktu kerja fleksibel. Orang lain biasa hujung tahun relax, pergi bercuti tenangkan jiwa. Tapi kalau orang kewangan memang tak dapat la. Hujung tahunla masa nak pulun nak tutup akaun awam kerajaan.


First time merasa pengalaman mengerikan ni even dah kerja hampir 8 tahun, this year first time aku duduk Bahagian Kewangan dan handle kewangan untuk kementerian. Very tired ok...Tiap hari balik umah rasa mcm nak trus boom atas tilam je tapi ada tanggungjawab lain lagi yang menanti...MY FAMILY...hofe sofea and my husband boleh faham situasi aku sebagai pembantu akauntan.

3 Comment:

PUANSTOBERI said...

menda camni la kalo ada org kata keja gomen ni sng rasa nak suh dia duk tpt kita je ni kan.
Mmg sakan la kan..kiterang kat sini pun da start nak closing dah. akaun mmg da sebok da tu.

mzhany said...

umm nak buat cmne azie...bukan slalu kan..heheh hany time nak kejar dateline smpai ke apgi keje...tp alhamdulillah tak slalu la...

MAMA AIZARA said...

reen: yup, org swasta asyik kata org gomen makan gaji buta je, tk buat keje.

hany: azi bersyukur gak keje gov. ni, anak dahla kecik lagi pyh takde org nk jaga, klu swasta kan payah skit nak mintak cuti, balik awal semua...