10 December 2010

Gatal-gatal tapak tangan eh gatal-gatal kepala rupanya nak dapat kutu

Dah seminggu dah rambut gatal-gatal. Sejak gatal makin kerap dan rajin shampoo campur sapu shampoo conditioner. Kalau tak, biasa basuh rambut pakai shampoo je. Segera dan cepat. Masa di opis seminggu ni dibazirkan dengan menggaruk-garuk kepala, tak cukup di pejabat di umah juga menggaruk-garuk lagi. Pakai tudung pun tergaruk-garuk even tak pakai tudung lagi sedap menggaruk-garuk.


Semalam masa amik sofea dinursery, mama ti bagitau kepala sofea de kutu. Patutla kepala aku gatal-gatal, rasanya kepala aku dah dijangkiti kutu embun sofea. Sesampai di rumah selak selak kain helaian rambut sofea dan ternampak kutu besar duk guling-guling atas kepala sofea. Tapi tak sempat nak tarik sebab sofea tak suka orang pegang-pegang main-main rambut dia.


This week ingat nak potong pendek rambut sofea mcm askar wataniah (kalau berjaya) then baru nak pakaikan ubat kutu. Nursery dah bising pepagi tadi masa anta sofea kata budak-budak lain tak ada kutu. Kutu tu asal dari sofea. Ermm..ermm... Boleh percaya ke? Korang percaya ke my baby yang comel tu pembawa virus H1N1 kutu kepala? Aku 100% tak pecaya sofea dapat dengan sendirinya, ini mesti rebakan@jangkitan dari budak-budak lain yang ada kat nursery tu.

- Cian my baby yang comel ni dituduh pembawa wabak kutu -

 PERINGATAN PENTING!
Sape-sape yang anaknya ditinggalkan di Taska Anak-Anakku Sayang sila check kepala anak memasing. Mungkin anak andalah penyebar wabak itu. Jangan tuduh tuduh sofea. Sedih dia.

3 comments:

mzhany said...

azie, waaa dah tukar template eh...besh besh...

hany sedih tau b4 nih sbb xleh masuk blgo azi, kena login, igtkn hany dah xleh masuk dah...

MAMA AIZARA said...

azi privatekn blog sbb nak tukar template lain...hi3. tgk org lain nye blog lawa je, tgk azinye rase boring lak...hany nye pn lawa...

jgn sedih ye hany, azi dh kembali open kembali blog ni...

PUANSTOBERI said...

lorh..tu mesti berjangkit dari sesapa gak tu. Umm...ada lagi kutu kutu ni kan.. tp bila tgk kutu mesti geram je nak ketip kan.
mesti gatai pala sofea tu.. sian dia.. huhu

 
Copyright by Aziazidah