Puisi puitis ni aku tujukan khas untuk engkau yang bernama S_ _ _ _ _ _ _ N

Aku tahu engkau dah kerja lama, tp aku kerja lebih lama dari engkau..
Aku tahu engkau dah buat semua jenis kerja kewangan cuma engkau tak pernah buat kerja di unit gaji..
Aku memang kurang pengalaman tentang kerja kewangan tapi pengalaman aku buat gaji mengatasi kelebihan yang engkau ada.
Aku tahu engkau boleh jawab semua soklan dari yang diajukan oleh staff mengenai gaji..
Even kadang-kadang aku tahu engkau temberang je kat diorang..
Aku tak kisah ...

Aku tahu engkau tak akan tanya pada aku yang senior ni..
Engkau boleh buat apa yang engkau suka..
Tapi kenapa akhirnya engkau nak menyusahkan orang lain jugak..
Orang yang engkau susahkan itu tak lain dan tak bukan AKU..

Apsal kalau engkau tak tahu hal berkaitan coding engkau tak nak tanya..
Apsal urusan gaji yang bukan Bahagian bawah jagaan engkau pun engkau nak buat jugak kerja tu.
Apsal engkau nak jadi kuli batak dalam masa yang sama nak berlagak macam bos.

Engkau kalau nak buat apa pun aku tak kisah..
Tapi janganlah cuba-cuba menyusahkan orang.
Kalau kau tak tahu kau tanyalah, aku bukan kedekut ilmu pun.
Kalau malu bertanya sesat jalan beb!.














ikhlas,
aku yang terpaksa memendam rasa dek perbuatanmu.

1 comment:

mzhany said...

sabar eh azie...ummmm manusia macam2 la hai...

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY