13 December 2010

Membazirkan rezeki di tengahari

Menu tengahari ini ditaja oleh Bahagian. Banyak lauk pauk yang dihidangkan. Ada ayam kampung goreng, gulai daging kawah, lala masak lemak cili api, sayur tempe dan kentang sambal, sayur kobis goreng, ulam ulaman, sambal belacan dan off course dimakan dengan nasi putih.


Aku kalau ada je makan percuma kat opis mesti nak jadi tamak. Rasa nak amik semua lauk yang ada sampai pinggan jadi macam bukit. Tengok semua makanan sedap-sedap rugi kalau tak amik semua wooo. Padahal kalau nak diikutkan aku bukan suka makan daging. Apa salah kalau amik lala atau ayam je dengan sayur ulam-ulaman. Lebih menyelerakan daripada nasi dipenuhi dengan kuah berbagai jenis rasa.





Even aku makan untuk dua orang, last-last ada jugak yang kena buang dalam tong sampah. Mana nak mampu abiskan 6 jenis menu tu. Perangai aku dah rupa perangai syaitan. "MEMBAZIR AMALAM SYAITAN" kan?? Tapi aku rasa orang lain pun sama kalau dapat makan free mesti nak amik banyak-banyak. Mesti nak jadi tamak jugak. Rasa macam leh ngap semua dalam mulut. Padahal bila dah separuh jalan barula nak tersandar. Betul kan ?? Kan Kan Kan???? Sila mengaku....

5 Comment:

Hanie Sidek said...

*&^%$#@!))... lepas baca kena komen.xtau nak komen pe?huhu...

Hanie Sidek said...
This comment has been removed by the author.
Hanie Sidek said...
This comment has been removed by the author.
hans said...

tak juga kut
den amik sikit2 jer
kang amik banyak tak habis rasa membazir dan kasihan pada makanan tu plak

Jom Tengok Entry Terdahulu

P/S : Download OST Lagu Tema Putera Katak - Ku Gembira

P/S : Download Filem : Estet

P/S : Kenapa Perlu Diadakan Benda Yang Tak Pernah Wujud?

mzhany said...

makan berdua kan azi, ehehhe selera org mengandung ;)