20 December 2010

Yang lama dibuang jangan

Korang ada kereta ni tak dolu-dolu?
Atau pernah naik kereta ni tak?
Dulu aku selalu naik kereta ni.
Kereta kakak aku, tp kakak aku dah jual lama dah kete ni..
Sekarang aku kembali naik kerete ni...
Dengan kete ni skrg husband aku berulang alik ke Nilai dari hari senin hingga kamis.
Tapi kalau ujan payah, aircond tak ada..
Company husband aku sewa dengan owner kete ni RM 3,000 sebulan.
Berharga lagi kereta ni rupanya.
Kereta ni husband aku panggil SKYLINE.
Nama sebenarnya DATSUN.



Dah dua minggu berturut-turut, sabtu dan ahad kitaorang sekeluarga naik kete nih tuk ronda-ronda.
Siap pegi home decor kat stadium malawati shah alam lagi.
Sebabnya kereta kami masuk workshop.
Rosak hari tu masih ada yang perlu diperbaiki.
Semalam aku planning nak shopping lampu dan kipas untuk rumah baru.
Staff  kedai yang kitaorang pegi tu  beri layanan yang tip top kat kitaorang...
Masa nak sampai kedai, aku dah suh husband parking jauh-jauh.
Kalau diorang nampak SKYLINE kitaorang habisla aku sure diorang tak nak layannyer...
Kete buruk mesti kokak.
Bila tiba time nak masukkan lampu-lampu dalam kereta, barula staff kedai tu terkejut beruk..
"Mana kereta? Ini ke?"
Kami senyum je....
Jangan ingat orang naik kete buruk tu tak ada duit, miskin.....
kengkadang diorang lebih kaya dari yang naik kete besau-besau.

(sebenarnya aku malu jugak orang duk pandang-pandang kitaorang)

1 comment:

mzhany said...

huhu, azi kekdg betol gak ckp azie, dorg tgk kete ke, pemakaian ke...kalu burok or slekeh jer, sure buruk jugak layanan dorang kan...hehehe

 
Copyright by Aziazidah