21 March 2011

Kerana Mulut Badan Binasa | Terlagak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya.


Fine, aku memang tengah serabut dan gundah gulana.

Jadi mari belajar peribahasa Melayu.

Kalau kita tengah hot, tengah marah memang segala macam perkataan yang akan terkeluar dari mulut.

Bila dah cool baru nak rasa menyesal. Kenapa cakap yang bukan-bukan.

Kenapa tak fikir buruk baik akibat akan datang.

Tapi....sebenarnya itu lebih baik dari korang marah-marah, bising-bising, maki-maki then bila dah cool langsung tak ada rasa bersalah.

Nak kutuk + tambah yang bukan-bukan lagi adalah.

Betul tak?

azi : saje nak menyedapkan hati.
1 Comments
Comments

1 comment :

PUANSTOBERI said...

wut happen Azi?? biasa la tu.. tgh serabut mmg memacam.. rileks eh :D