08 July 2011

Si Botak

Kalau nak cukur@botakkan rambut baby hari jumaatlah.

Penghulu segala hari.

Botakkan sebelum sembahyang jumaat.

Itu kata-kata my husband. Memanglah bagus kan hari jumaat tapi sebenarnya ada pantang larang ke nak cukur rambut baby ni? Aku main hentam je. Janji kepalanya botak.


Masa time sofea dulu aku tak botakkan. Orang cakap kalau tak botakkan nanti kepala baby panas. Aku nak botakkan tapi my mother in law cakap nanti rambut baby akan luruh sendiri. Memang luruh tapi tak semua, tak adalah sampai botak licin. Ermm..nape my mother in law cakap camtu kat aku?? Macam tak kasi je. My husband pun ikut lah cakap mak dia. frust frust...


Kali ini aku nekad nak botak sendiri rambut Hakeem. Masa husband tak ada sepantas kilat ambik gunting dan pencukur 'gillette' dan terus buat operasi. Ambil masa sejam jugaklah nak cukur rambut Hakeem ni pagi tadi.


Ini dia hasilnya tanpa bantuan sesiapa.


 i like. comei comei (puji sendirilah)




cuma sofea yang unlike. Tak ada orang nak layan.


8 Comment:

mzhany said...

alaaa...cian kakak sofea takde org layan eh...nangis ke tu azie, merah je hidung nyer...

Azi said...

hany, sofea ni xboleh kena panas sikit, habis merah hidung, dahi ngan leher dia..

ibu MZW @ farah idayu said...

pandainya dia cukur rambut baby sendri w/out help..kagum2!

Azi said...

ibu MZW : itu pn seksa pusing sana pusing sini..lenguh leher2 menunduk cari position..

Zyash said...

Gambar botak tu sangat comel....huhuhu

Cik Wani said...

hye blogwlking here.
comel ank akk!!! ^_^

btw jom komen link entry wani ni.

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

ya allah bulat nyer muke baby gewammm

Azi said...

ZYAH & CIK WANI : Tq
MYA : bru 2bln dh 6.6kg