Contest

Stage : Meniti

Pejam celik pejam celik, my son dah sembilan bulan. Dua tiga hari lepas dah boleh berdiri sendiri tanpa sokongan. Lama pulak tu. Ada dalam lima minit dan mungkin lebih.


Aku testing dia berdiri tanpa di sokong masa dia duk sibuk nak berdiri dekat TV. Kemudian boleh pulak dia terkedek-kedek meniti setapak dua walaupun belum boleh bangun sendiri. Suka...suka...


Bab nak bangun memang masih memerlukan sokongan orang, baru separuh badan je berjaya dia angkat sendiri. Tak lama lagi bolehlah berjalan. Inilah saat yang di tunggu oleh semua ibu-ibu.


Aku tahu hakeem pun memang dah tak sabar nak dapat kaki. Setiap hari kalau kita biar dia main sendiri mesti marah je kerjanya. Dia suka orang pegang tangan dia, pastu sokong dia berjalan.


Time sofea sepuluh bulan dah boleh berjalan. Rasanya hekeem tak bolehlah nak tandingi kakak dia. Anak lelaki ni biasa lambat sikit. Badan tulang temulang semua lebih berat dari perempuan. Tapi manalah tahu kan tetiba hakeem boleh bangun dan terus berlari.










Proud of u la son.

7 comments:

[ Yuyu Atiqa ] said...

seronoknya.....
I love kids ! seriously !

MaryaYusof said...

Salam Azi,

Tak lama lagi Hakeem mesti dah boleh jalan...mmg best detik2 mcm ni :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Azi....comelnyaaaa.Anakbuah k.atie pon skrg camni gak...asyik berpaut pada bangku & meja,nk berjln kot :D

Momma AA said...

waa sonoknyer MamaAzi hakeem dah nak pandai jalan.. Tahniah yer.. boboy momma lum lg.. maybe bulan depan la tu. hehe...

Azi said...

yuyu atiqa : klu suka kat kids cepat2 la produce...hi3

marya : wslm, itulah xsbr nak tunggu dia jln.

azatiesayang : wslm..tq, anak buah kak tie tu sama usia hakeem ker?

mommaAA : xlama lg anak momma la pulak, dia muda skitkan dari hakeem..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Azi..ttg pertanyaan Azi kat blog k.atie tu.Nie jwpannya..
..Kg Gajah ngan Batu Gajah jauh bezanya serta jaraknya.
Kg gajah nk dekat2 ngan Teluk Intan.
Batu Gajah lak hampir dgn bandar Ipoh.
harap paham yer...:D

IntaNBerliaN said...

a'aa biasa ank laki lmbat sikit kan..

btw, pasal azi tanya alisha meraba tak tu... yap, sblm ni dia meraba n menggetel siap gigit sampai hmpir nak bernanah.. cuma bulan lps br alisha dah tak buat tu pun sbb saya betoi2 keringkan hati xnk bg dia buat.. biarkan dia menangis hampir satu jam.. saya ada cerita pasal ni dekat blog :-)

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY