Contest

Sambung lagi Cuti Tanpa Gaji Menjaga Anak

Hoyyey, akhirnya niat untuk menjadi surirumah sepenuh masa untuk tempoh dua tahun bakal tercapai. Suka sangat... suka sangat...

Awal mulai mei hari tu aku submit lagi surat sambung cuti menjaga anak. Kali ni aku decide cuti sampai bulan empat tahun hadapan terus. Tak ada enam-enam bulan dah. Senang. Kalau tak nak cuti kemudian boleh batalkan anytime.

Minggu lepas officemate call kata permohonan dah diluluskan. Haruslah diluluskan sebab sememangnya aku layak.

Aku terpaksa buat macam ni sebab hal kes nursery tu lah (pernah story kat sini) dan yang lebihnya sebab penyakit 'M' dah menyerang. Setahun duduk rumah rasa malas sangat nak pergi kerja.

Dan kalau korang masih ingat aku pernah cuba mencari jalan penyelesaian atas masalah nursery tu. Aku ada mention kat sini aku nak berniaga online tapi tak tahu nak jual apa. 

Akhirnya aku dapat idea menjual barangan peribadi. Aku mula dengan try jual 10 buah novel terpakai. Alhamdulillah dah hampir habis semuanya. Ingat nak tambah lagi novel jualan.

Dan sekarang dalam perancangan menjual baju kurung terpakai. Aku dalam process deal dengan sorang customer. Doakan semoga aku berjaya yea.

Nak lihat barang koleksi peribadi aku bolehlah CLICK SINI

15 comments:

ecadwinkyasha said...

bestnya dpt cuti lagi ye kan?
hehehehe..btw,nnti tmbh novel ye. :)

Riena Haiqal said...

eh eh.. bole ker mohon cuti? bestnya...
bole la sepenuh masa jaga anak jer kan.. lebih terjamin keselamatan mereka... disamping tu bole gak business on9 kat rumah tambah pendapatan.. :)

Azi said...

eca: best sangat... nnti klu dh sudi2kanlah tengok mana tau berkenan...:)

rienahaiqal: gov. servant memang boleh cuti jaga anak smpi 5 thn..

IntaNBerliaN said...

azi keje apa yer.. blh dpt cuti pnjg2..?

Anonymous said...

Hi salam..sye google psl cuti jge anak then jmp blog awk...ank sye dh 7bln n tggl umh pngsh slps hbs pantang aritu..tp sjk 2 3 hr ni ank sye kuat meragam plak n pngasuh dh xnk jge..aduh pening sye nk pk then sye ada terfikir nk amik cuti jge anak
..sye gomen servant....so nk tny pnglmn awk ok x amik cuti tnpa gaji ni?nama sye marsyita....

Azi said...

marsyita: nak cerita pengalaman yang macam mana tu ye?

nnti sy tulis pengalaman sy yea.. tunggu...

mama pening said...

salam..akak sy pon nk cuti tanpa gaji jg anak.due sy bln 8 ni.sy nk tnya cmner nk mohon cuti tu?kena buat surat ke?bleh tak akak terangkan pd sy..tq

Azi said...

wslm. mama pening klu nak cuti tanpa gaji kena buat surat. confirm lulusnyer sbb memang ada kemudahan cuti menjaga anak tp jangan dtg keje pas cuti bersalin tu ..klu dtg memang xdpt nak cuti tanpa gaji. klu nak contoh surat or apa2 pertanyaan email sy edyeda@gmail.com..

Fazlina Adnan said...

Leh x klu sy nk cth surat cuti tanpa gji jga anak tu?insyalh...sy nk cuti tu dlm masa tdkt ni.email kn dkt sy leh.deqna1402@yahoo.com.
tq.surat ni nti nk hntr bila ye pd jbtn kita?bila dh bsalin better ke atau sblm?mohon pndpt

Fazlina Adnan said...

Leh x klu sy nk cth surat cuti tanpa gji jga anak tu?insyalh...sy nk cuti tu dlm masa tdkt ni.email kn dkt sy leh.deqna1402@yahoo.com.
tq.surat ni nti nk hntr bila ye pd jbtn kita?bila dh bsalin better ke atau sblm?mohon pndpt

afiza azrina said...

I ada emel u sis azi.. fazlina,surat mohon sbulan sblm abes cti bsalin..cti jga ank xleh tputus dgn cti bsalin..

fazlina adnan said...

nk tgk surat sambunh cuti boleh

Azura Rahim said...

salam..nk tnyala...btol ke ade yg kata klu cuti tnapa gaji lebih 6 bulan kite akan di pool kan di JPA..Means naik keje nt akan dihantar ke tempat lain yg ade kekosongan oleh JPA..

Azi Azidah said...

azura rahim awak akan kena pool klu jabatan awak buat surat kat jpa untuk poolkan awak. klu jabatan tak kisah awak nak cuti lelama dan ada yg willing nak tanggung keje awak tu awak xkena la pool.

anne said...

Salam sis azi sy ada email sis

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY