23 July 2012

Juadah berbuka hari pertama

Dah hari ketiga puasa baru berkesempatan nak cerita pasal menu berbuka puasa hari pertama. Walaupun badan tak berapa sihat tapi hari pertama berbuka gigih jugak nak masak sedap-sedap.

Bukan sedap tapi lebih pada masak sedikit banyak dari makanan harian tak puasa. Tapi boleh juga dipanggil pembaziran. :)

Petang sabtu tu aku masak lauk sotong goreng kunyit, ayam goreng + sup sayur my children. Mr.edy memang suka sotong.

Pastu aku pun masak bihun goreng. Kenapa nak masak bihun goreng? Dah macam makanan sarapan pulak.

Aku masak bihun ni pun lebih pada untuk hakeem. Since sejak sakit hari tu dia dah tak berapa nak makan nasi. Masuk suapan kedua dah buang balik makanan.

Pas berbuka kalau u all nak tahu kitaorang hanya makan bihun goreng dengan kerepok ikan jer. Nasi langsung tak berjamah. Betul-betul pembaziran kan.....




*pic xde sebab orang kata bulan puasa tak elok sogok gambar makanan.

3 Comment:

Momma AA said...

yela azi.. sblum berbuka mmg rasa cam x cukup jer makanan.. rasa nak masak mcm2.. tp bila dah berbuka, mkn skit jer dah kenyang.. camtu la slalunya..
momma pun camtu jugak kadang2.. tambah2 lg baru baik dari sakit ni.. semua makanan nampak sedap jer.. hahaa..

jadi, marilah kita sama2 elakkan pembaziran yer.. :)

Riena Haiqal said...

nak letak gambar makanan memang godaan la tu.. hehehehehe...

IntaNBerliaN said...

haa tu la kan... biasa camtu lah... sblm bk pose, mcm2 nak msk or nak mkn.. tp lps tu bkn mkn semua pun :-)