17 July 2012

Projek jahitan yang pertama

Untuk projek jahitan yang pertama ni aku nak tumpukan pada pembuatan beg. (gaya penulisan macam usahawan dah).

Aku pilih material daripada kain jeans. Tak tahulah kenapa jeans menjadi pilihan untuk aku memulakan ekperimental menjahit. Mungkin sebab jeans jenis keras dan senang nak dibentuk. Kalau nak buat dari material kain cotton keras kena beli.

Jeans ni mr. edy punya. Dah koyak lutut. Jadi sesuailah untuk aku yang baru nak mula-mula cuba jahit. Dah pandai nanti baru beli kain memahal sikit. Act. dah lama dah tak pegang mesin jahit. Kalau tak silap hampir 5 tahun +++. Lama kan??


Bahagian belakang beg.
Bahagian depan bag. Levis 501.


Beg ni aku bagi kat mr. edy guna tuk letak resit, D.O lori semua. Macam beg conductor bas pun ada.. hi3..

Mr. edy memang pencintai Levis. Dia yang bagi sedikit sebanyak idea untuk decorate this beg. So he deserve tuk dapat beg ni.

Macam mana ? Ok x ? Plz comment.....

3 comments:

IntaNBerliaN said...

cantik..!! pandainya azi jahit.. kreatif :-)

Riena Haiqal said...

kreatif nya Azi... cantik la.. (^_^)

nita said...

wah menjadi juga project ni walaupun dah 5 tahun tak menjahit erk..
hasilnya nampak cantik ^_^

 
Copyright by Aziazidah