Contest

My customer Dynas Mokhtar

Setiap perjalanan hidup ini telah ditentukan oleh Allah S.W.T. Mukaddimah hari ni sangat menginsafkan saya... :-p


Straight to the point, ingat tak pasal entry aku termiss call daripada TV Alhijrah (refer SINI). Ok sampai ke hari ini tak ada pun panggilan yang dinanti-nantikan itu.


Kesimpulan yang boleh disimpulkan disini, ada orang di TV Alhijrah nak sewa lori tapi sebab call tak dapat2 diorang dah cari lori lain. Siapakah owner lori yang bertuah itu? Kecewanya aku...


Walau kecewa kerja perlu diteruskan. Mr. edy lah kena teruskan buat kerja. Aku duduk lepak kat rumah, masak, basuh kain, jaga anak jer... kih kih kih...


Sebelum ter miss call dari TV Alhijrah tu memang mr. edy dah setting satu job dengan sorang customer perempuan untuk hari sabtu minggu lepas. Katanya nak angkat set bilik tidor. Senang berurusan dengan customer ni sebab dia orang Kelantan, mr. edy pun made in Kelantan. Orang kelantan kalau bertemu orang kelantan jawabnya BEREH...


Tengahari sabtu tu mr. edy call aku. Fyi, mr. edy memang jarang call bini dia kalau setakat nak tanya dah makan ke ma.. sihat ke ma... buat apa tu ma... Tak ada masanya mr. edy. Bz mengalah menteri.


Mr. edy call aku tengahari tu sebab nak bagitau customer hari itu adalah DYNAS. Dalam perbualan antara aku dan mr. edy cuma bercerita kecantikan rumah dynas sahaja.


Bila aku suruh tangkap gambar dynas, mr, edy jawab ahhh.... malas. Jadi tak dapatlah aku nak tunjuk bukti kat sini. Tapi aku percaya mr. edy tak tipu punya. Yang aku ada cuma nombor phone DYNAS but aku dan mr. edy professional. Semua data customer PnC okey.


Berbalik kepada mukadimmah tadi tak dapat bekerjasama dengan TV al hijrah tapi dapat bekerjasama dengan DYNAS pun ok per. Allah Maha Adil.


* Ada lagi projek mr. edy dengan DYNAS pas ni, insyaallah.
Nak suh mr. edy mintak autograf DYNAS lah sebagai bukti...(",)
eh! korang kenal ke Dynas?

5 comments:

Riena Haiqal said...

sangat2 kenal.. wah walaupun tak der rezeki dengan ALhijrah, tapi Allah dah gantikan dengan retis pulak tu.. Dynas tu. Alhamdulillah

PUANSTOBERI said...

wuhu... Dynas tu..nati kalo jumpa sila amek gambau yer

Eca Dwinky Asha said...

sila la bergmbr untuk menjeleskan kita semua :P

Marya Yusof said...

As salam Azi,

Wah... kelassss... Dynas dulu satu uni dgn Marya tp dia tak kenal pun kita...hiks... mmg cun! tinggi lampai gitu... kalau dia jln semua tertoleh2... vougue sungguh! :))

Alhamdullillah, rezeki ALLAH kan...

IntaNBerliaN said...

wah... dgn dynas lagi.. bestnya...

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY