26 November 2012

Sofa dan Almari Pakaian Terpakai

Rezeki lagi. Kali ni mr. edy bawak balik sofa, almari baju, kitchen table and TV cabinet. Tapi aku cuma ambik sofa dan almari baju. Yang lain-lain bagi kat kengkawan bujang mr. edy.
Ini kali kedua aku dapat sofa daripada customer. Jadi total sofa kat rumah dah ada tiga set termasuk yang aku beli. 
Aku memang gila mengumpul sofa sekarang. Gila nak tunjukkan kemewahan diri.. hahahha...
Sape yang bagi aku sofa memang aku akan guna sebaik mungkin. Letak kat ruang dapur, dalam bilik, kat laman depan rumah, ruang tamu off course... 
Sampai mak mertua nak pun aku tak kasi.. ngeh ngeh ngeh, dasar menantu hantu kesayangan...

Inilah sofa nya. Quiet ok cuma dah tenggelam sikit isi.  Nampak tak kat bahagian yang aku letak patung-patung tu. Kat situla tak balance kerataannya. Then ada bulatan kecik macam kena api rokok. 
Biasalah barang terpakai. Nak lawa-lawa beli sendirila kan... Aku letak kat ruang tamu bagi sofea baring sambil tengok tv. 
*pssstt jangan tengok dinding yang huduh tu (^_^)


Set satu lagi aku letak kat dalam bilik jahit. Buat anak-anak baring sementara aku menjahit. 

 Cantik jugak almari baju ni kan. Cuma pintunya dah tercabut satu skrew but still boleh tutup slow-slow. Biasa almari aku tak suka nak amik tapi sebab almari ni lebih kecik berbanding dengan almari yang biasa aku dapat sebelum-sebelum ni so aku decide nak letak kat dalam bilik jahitan. Nak buat letak pinggan mangkuk yang jarang guna dan kain-kain jahit aku tu. 


Dah siap kemas pun semalam. Suka....

4 Comment:

Myra Jay said...

Bestnyer dapat perabot, masih elok lagi walaupun terpakai :D

Pija Dawood said...

seronok dapat perabot.. kalo ada yang nak bagi, kita pun nak jugak.. Hihi.. JIMAT!

IntaNBerliaN said...

nmpk mcm elok je lg... rosak sikit2 tu biasaah tp msh blh guna :-)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Elok lg tu kak....sikit jer rsk xder hal la kan