17 December 2012

Belajar Jahit Bead@Manik & Beg Denim/Jeans for Sale (2 in 1 entry)

Sekarang mood mengupdate blog memang dah malas semalas-malasnya. Sebab sekarang aku sangat sibuk dengan hobi baru. Jadi masa nak bukak blog & blogwalking sangat limited.

Nak tahu apa hobi baru tu? Baca tajuk pun dah tahu kan. Apa lagi kalau bukan menjahit manik.

Minggu lepas memang aku duk berselang seli jahit beg dan belajar jahit manik je kerjanya. Sampaikan sofea dan hakeem menjerit ketensionan tengok mama dia.

Bukan apa anak-anakku,... lagi empat bulan je baki yang tinggal sebelum mama start kerja. Kalaulah ada peluang mama nak sambung cuti lagi. Mana tahu dalam empat bulan ni business meletop so bolehlah sambung cuti lagi. hehehehe...

Ok, jom tengok hasil jahitan manik yang aku belajar dari internet sahaja.

Hasil jahitan pertama.

Kat bawah ni hasil jahitan kedua dan seterusnya...



Baru belajar tiga jenis jahitan je. Sebab bead tak cukup...


Oh ya last week aku berjaya siapkan satu set beg denim. Bukan order dari sesiapa.  Aku buat untuk ready 
made stock.

Small beg tote
Measurement 12" height X 10" width X 2" 
Pencil case 
Measurement : 4" height X 8" width
Coin purse
Measurement : 3.5" height X 4.5" width
Price : RM 35.00 exclude postage.

Small tote beg ni sesuai untuk letak telekung/al-quran untuk anak-anak pi belajar mengaji atau apa-apa sahajalah yang korang suka. Ada poket dibahagian depan (yang warna merah tu) dan di dalam no poket.




Haaa.. ada sesiapa yang berminat dengan beg jeans/denim yang digayakan oleh model cilik di atas. Jika berminat jangan segan silu email saya di edyeda@gmail.com. Semua beg-beg ni limited edition tau.. (^.~)

3 Comment:

Myra Jay said...

Hobi yang kena banyak bersabar, teliti dan kreatip :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik..kretip la kak..model tu pun comey jer hehehehe

♥nurulizzatie♥ said...

comelnya beg yg last tuhhh.. pandai jahit. kalu bg nurul jahit. mahu tahun depan tak siap ag. haha