Contest

Menopaus sakit ker?

Semalam aku baca paper Harian Metro ada ruangan Advertorial promote produk Beaurose. Yang menariknya produk Beaurose ni membantu wanita menopaus. Time tu terus aku tanya mr. edy secara spontan menopaus.... sakit ker?. Spontan jugak mr. edy jawab tak tahu. Uhhh lelaki... Bagi diorang life begin at forty. Bagi perempuan umur 40 tahun sereeemmm nak dengar.

Sebenarnya sakit ke menopaus ni?

Ni aku nak share simptom2 menopaus yang aku baca dalam Harian Metro.


  • Tubuh sentiasa panas
  • Masalah psikiatri iaitu mudah berasa tersisih dan sensitif
  • Kecantikan merosot
  • Masalah kesihatan seperti haid tidak teratur
  • Kulit tidak licin dan cerah
  • Payudara tidak anjal
  • Rahim lemah 
  • Otot vagina tidak ketat dan kering serta bendalir vagina tidak cukup *jeng jeng jeng ini yang paling ditakuti*

Nampak memang macam memang menyakitkan. Eeee takutnya....

Info: memelihari kesihatan pada usia seawal 25 tahun, tubuh badan kita mampu bergerak aktif walaupun pada usia 40-an.  *daku sudah terlewat 7 tahun ni :-(*


3 comments:

Ibu Lala said...

rasanya monopos tu tak sakit. cuma rs lain macam sikit la kut...

saya pun lagi 2 tahun nk masuk 4 series. boleh tak ckp tak nak...he he he
salam knal. jom singgah blog saya lps ni...

IntaNBerliaN said...

sy biasa dgr org takut bila kne menopous kan.. tp xtau la sakit or tak..


*ooo azi pun dpt yer..TAHNIAH!!.. Saya dah dapat call tadi... tiba2 plak rasa blurr nak wat entry.. ahhah

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xtau la mcm mana rasa tu

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY