Huggies Dry Pant di hatiku

48hours sponsored posts


Buat pengetahuan semua, kurang dari dua bulan lagi aku akan mula masuk kerja. Tapi ada satu hal yang sangat merungsingkan aku selama ini. 


Kalau dah kerja nanti pasti sibuk. Kalau nak tahu setiap hari aku kena travel ke tempat kerja seawal jam 6.30 pagi. Balik pulak kengkadang tak tentu masa. Lebih-lebih lagi time hujung tahun. Kena closing akaun. Confirm kena stay back sampai malam. Belum lagi kena kerja hari sabtu, ahad dan cuti umum. 


Terfikir jugak siapalah nak jaga anak aku nanti. Nursery mana bukak memalam buta. Nak suruh mak mertua jaga jauh. Nak harapkan mr. edy, selalu je outstation. Satu-satunya insan yang aku rasa boleh diharapkan ialah kakak aku yang single mingle tu. Dia memang calon yang paling sesuai. Tapi agaknya pandai ke dia nak tukar pampers hakeem nanti. Boleh ke nak handle hakeem yang tengah aktif melasak sekarang ni.


Tapi sejak aku mengenali lampin seluar HUGGIES DRY PANT, aku tahu masalah aku boleh diselesaikan. Ciri-ciri yang ada pada huggies dry pants menjadikan huggies dry pants adalah pilihan yang tepat bagi ibu-ibu yang mempunyai baby yang sedang membesar dan aktif. Didatangkan dengan empat size - M, L, XL & XXL sesuai untuk baby seberat 5 kg hingga 14kg. Pendek kata huggies dry pants bukan untuk baby yang dah boleh berjalan macam hakeem tapi juga untuk baby yang baru nak mula meniarap dan mengguling-gulingkan badan.


Yang paling best pasal huggies dry pant ni nak tahu sebab apa? Haaa.... Hanya perlukan kurang dari 30 saat untuk menukar huggies dry pants. Wowww... so fast...


Untuk menukar huggies dry pant hanya dengan tiga langkah diperlukan.
 Koyak, Salin & Lepas. 


Pertama Koyak pada bahagian jahitan tepi lampin huggies dry pants. Tak kisahlah nak koyak belah kanan atau kiri. Janji koyak bila nak tukar huggies dry pants. Bukan boleh pakai balik pun lampin tu.


Kedua Salin. Tak payah nak kena baringkan baby, dengan berdiri sahaja. Tak payah jugak nak kena lekat-lekat. Just sarungkan huggies dry pant ke kaki kiri dan kanan anak anda macam kita pakai seluar. 


Ketiga Lepas. Apa lagi dah siap bolehlah lepaskan anak anda meneroka setiap inci rumah. Easy right? Sangat menjimatkan masa dan tenaga.

Tak kanlah benda senang macam ni pun my sister tak boleh buat. Budak-budak sekolah pun boleh. Incase kalau aku kena bawak hakeem pergi opis atau travel rasanya pun tak de masalah time nak tukar lampin nanti. Tak payah nak cari baby room.


Satu lagi ciri menarik yang aku suka pada huggies dry pants ialah peregang di bahagian tepi. Peregang huggies dry pant sangat lembut dan juga elastik. Tidak terlalu ketat atau longgar. Ini memberi keselesaan pada baby ketika memakainya. Selain bertujuan membantu menghalang kesan merah semasa baby sedang bergerak ia juga bertindak sebagai sistem pengunci yang mengawal kebocoranDan satu lagi, jenama huggies telah terbukti secara klinikal sebagai lampin bayi pakai buang pertama Malaysia yang dapat membantu menghalang ruam lampin tau!!. 


Look at my son. So comfy... tiada masalah ruam lampin mahu pun kebocoran.

Jadi buat apa nak susah-susah fikir nak pakaikan pampers apa untuk anak anda kalau dah ada pampers yang di cipta untuk menyenangkan tugas seharian kita. Ibu-ibu bekerja seperti aku atau surirumah yang sentiasa padat dengan jadual harian tapi masih mementingkan keselesaan bayi anda, marilah ber TUKAR KEPADA YANG LEBIH SENANG - CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE. 

Nom i'm really-really falling in love  dengan Huggies Dry Pants. Tak akan bertukar kepada yang lain dah. Terima kasih huggies kerana membantu menyelesaikan masalah yang aku hadapi. 

Anda ingin rasai sendiri pengalaman bagaimana huggies dry pants dapat membantu memudahkan kehidupan anda seharian? Dapatkan  sample huggies dry pant secara percuma di http://www.huggies.com.my/huggies-community/request-a-sample.aspx.  

Maklumat lanjut mengenai Huggies, sila layari www.huggies.com.my atau www.facebook.com/Huggies.Malaysia

7 comments:

Kakzakie said...

Kakak dah guna semua ini Azi sebab anak dah besar-besar.

Good luck Azi:)

HazeL said...

i suke drypers pants...
pernah gune huggies, tapi cawat mcm kecik..sbb ank i bambam :)

IntaNBerliaN said...

ni lah azi ek... br dpt tgk gambar besar sikit.. hihi

btw, good luck :)

Eca Dwinky Asha said...

wah..dpt SP gk eh?..hebat hebat :)

Myra Jay said...

Good luck ye.. Huggies memang memudahkan para Ibu kan :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

model cilik huggies hihihi

Marya Yusof said...

As salam Azi,

Wah... good luck! Dulu akak mmg guna huggies dry pant ni bila time pegi jln2... so easy & fast... Comel je model mak model comel jugak! :))

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY