01 March 2013

Sarsi Kelantan

Siapa orang kelantan mesti kenal botol ni. 
Sebelum kahwin dengan mr. edy aku tak pernah tahu akan kewujudan botol sarsi jenis ni. 

Pas kawin, tengok mr. edy minum benda ni aku jadi cuak. 
Iyelah minum main togok je. Macam minum air setan.

Mr. edy kata ini namanya Sarsi Kelantan. Bila aku amati pelekat kat botol tulis keluaran Edaran Oasis Entreprise Gombak Selangor. Tapi tak pernah pulak aku jumpa kat sini. 

Sedap ooo air ni. Harga dia pun murah, singgit je. Ada logo halal lagi.. Halal halal pun tetap tak elok minum air berkarbonat kan....



*Entry ke-tiga untuk hari ini. Terlebih rajin update sekarang. Mungkin sebab dapat sponsor post dari nuffnang... (;')
*Thanks to abang ipar yang baik hati bagi pinjam laptop. Kalau boleh biar sampai siap semua task eh.. (^_.)

4 Comment:

nik ros said...

kecik2 dulu mmg selalu minum ni.
pastu kumpul botol dia dan jual..hehe

Nora Karim said...

ooo sarsi di kelantan dalam botol gitu rupanya...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xpenah minum sarsi tu hehe

Rohani Hashim said...

azie, area kitorg ni kt pasar borong selangor byk jual ni...