26 July 2013

Intailah akaun twitter anda

haa korang ada twitter. Aku ada. Twitter, fb & keek juga. Instagram je tak ada. Tapi yang duk active hanya FB & blog. Twitter tu buat sekadar ikut peredaran semasa. Time orang sibuk dengan rancangan Juara Lagu suh tweet tweet tu aku pun sign up ler. Kemudian berkubur.. Kalau ada tweet baru sebab aku setting auto churp churp ngan ping entry blogr.my. Namun kata nak tweet status idok ler.

Dua hari lepas dapat email dari admin twitter suh ubah password. Katanya maybe akaun aku dah digunakan somebody. Omputih kata kena hack. So aku pun tanpa fikir panjang ubah saja password. Memang password aku simple sebelum ni. Number saja. Hampir semua akaun aku guna password yang sama. Sebab kalau password lain-lain susah nak ingat.

Bila sign in akaun twitter tengok aku dah follow hampir 300++ individu yang tak dikenali. Semua orang putih. Pak arab pun ada. Yang macam melucah pun ada. Eeeewww geli tengok profile pic diorang. Majoriti yang aku follow semua follower diorang tak kurang dari seribu.

Semalam aku dah unfollow semua yang aku tak kenal. So uolls yang ada twitter bersawang tu baik-baikla pi menjengok sekarang...




4 comments:

Ann Ishak said...

adoiii saya pun ada acc twitter yang tak pernahnya nak bukak

shark said...

hehhe..
cukup ler sekadar FB dan blog..
x larat nk buka suma nnti .

IbuNoey said...

Noey pun ada akaun twitter..dah lama tak buka..jabatn yg suh buat acc twitter..

mama3heroo said...

salam ramadhan # 21
m3h pun ade akaun twitter gak..tp x pernah guna..kne cek nanti ni

 
Copyright by Aziazidah