18 October 2013

Card Bank

Aku sure bukan semua orang ada card bank gambar muka sendirikan. Lebih-lebih lagi yang dah 3 series. Budak-budak U sekarang maybe ada. I bangga uolls. Orang lain mana ada bank card gambar muka sendiri. Aku perasan kalau aku keluarkan card bank ni mesti ada yang usha. Sebab card bank diorang warna lain. Bank islam warna kelabu kan...

 
Dulu free hair...


Aku dapat ni masa study PLK kat UITM tahun 2005. Asalnya ini kad pelajar. Memula dulu tak tahu jugak boleh guna kat bank islam. Kalau nak tahu aku memang tak suka guna card bank. Baru baru ni je ada card bank, bank yang lain. Dulu kalau nak keluar duit aku guna buku. Sebab aku fobia duit aku pernah kena curi. Orang curi card bank aku dan keluarkan duit dalam akaun RHB aku. Sejak tu aku tak mohon dah card bank. Nak keluar duit wajib tekan nombor. Hingga aku dapat tahu kad pelajar ni boleh digunakan dekat bank islam. Itu pun lepas setahun pegang baru guna.

*tak tahu sampai bila card ni akan bertahan sebab bahagian cip dia dah terkopak sikit.


4 comments:

PUANSTOBERI said...

ai nyer kad maybank gmbr sendiri.. kihkihkih.. :P

IntaNBerliaN said...

ooo id card blh guna yer.. sy pun baru tau.. hihi

farahajar said...

akk PLK course apa,....

Azi said...

@hajar : business study (transports)

 
Copyright by Aziazidah