17 October 2013

Sembang lepas raya haji

Salam semua..

Macammana raya aidiladha?
Sambut sangat ker?
Aku idok. Lepak umah saja.
Petang raya ada indon datang nak beli baju.
Malay pun ada yang nak beli cadar, comforter.
Aku halau balik.. Agak-agakla kalau tak pegi haji pun kann..
Aku tak balik kampung..
Daging korban tak de...
Tak pi amik kat masjid. Mek pun tak kirim kat menantu kesayangan dia. sobsob..
Ni aku tengah menunggu daging dari kawan-kawan mr. mama...
Mesti adanyer tuk aku tu... Kalau tak de nangis tau tepi bucu almari..
Nak beli kat pasar malu.... Nampak na tidak membuat pengorbanan.
Malam raya mr. mama outstation ke Gua Musang.
Aku tak cuti langsung raya haji ni.
Suka kalau orang lain cuti, kita keje. Orang lain keje kita cuti...
Kalau tidak, tengok report attendant aku tiap2 minggu confirm ada satu hari EL atau satu hari MC.
Syabas... Semalam kenala bawak anak-anak kat opis.
Mr. mama tak sempat balik dari kelantan.
Kalau boleh lepas nitak nak bawak anak-anak kat opis lagi.
Seksa... melalak je kojenya diorang nih.
Balik umah bukak bundle sekejap.
Kenala cari duit lelepas raya ni. Pokai dah...
Kemudian ada seorang customer panggil "dik tolong kira"
Sejak dua tahun melepasi 3 series, ini kali pertama orang panggil aku adik...
Tak tahu nak suka ke apa.
Muka aku nampak muda atau badan aku yang kecik?
Padahal aku kenal customer ni. Umur dengan aku lelebih kurang je.
Silap-silap dia muda lagi dari aku.
Cuma muka dia memang nampak tua sikit. Anak dah empat kalau tak silap.
Muka su..su..ri rumah tangga memang nampak tua kan... hahaha...


memang aku nampak muda kan? hewhew..

2 comments:

Momma AA said...

As Salam azi.. mmg muda pun lg..
kalo kita dah tua pun nanti kena muda dihati.. baru la zahirnya muda berseri.. hikhikhik

IntaNBerliaN said...

hahaaa mmg nmpk muda pun sbnarnya... ingat angka 2 lg.. hihii

 
Copyright by Aziazidah