22 November 2013

Mr. Mama in d'house

 ooo.. ini keje korang ek masa mama takde rumah. Ni aku tangkap masa balik dari keje. Tengok diorang semua terbungkang. Sian lak expecially hakeem. Kalau bangun dari tido nampak mama dia terus nangis macam orang kena sebat. Rindu benar agaknya 9 jam kena tinggal.

Sian jugak dengan mr. mama sebab tido tak tentu masa. Walaupun jadi mr. mama tapi bukanlah fully buat keje suri rumah. Kena uruskan bundle. Tido pun selalu lewat. Lately asyik ujan je kat, so aku dah hand over jemur kain kat mr. mama. Nampak berjaya jemur dan angkat sebelum hari hujan. Syabas pa... Masak, basuh baju, basuh pinggan memang pepagi aku dah siap buatkan. Kesian ko nak suruh laki buat semua tu, bukan dia keje yang ringan. Tapi tiap hari kena buat kerja guna tulang empat kerat. Pakai kudrat punya keje...

 
Walau pun surarumah tapi mencari nafkah tetap tanggungjawab suami. Itu yang orang tak faham. Eh laki ko jaga anak jadi tak kejelah... ermmm....



2 comments:

Mimi Azirah said...

alahai ciannye keletihan

Momma AA said...

btul tu azi.. Walau pun surarumah tapi mencari nafkah tetap tanggungjawab suami.
Itu yang orang tak faham. Kita jer yang faham rumahtangga kita.. bg saya, lantak laa org nak ckp apa.. asalkn saya bahagia.. :P

 
Copyright by Aziazidah