04 December 2013

#Menceceh hari rabu

Alhamdulillah...alhamdulillah... hari ni murah rezeki. Maybe berkat breakfast dengan suami pagi-pagi. Kul 6.40am breakfast nasi putih + sardin + daging goreng. Ko mampu... Masak 5.30, mandi, breakfast gi kerja. Kul 11 perut dah krikkrokkrikkrok...

Hari ni bawak barang bundle kat opis sambutan paling menggalakkan walaupun barang hot toto/carpet lembut xde. Tapi rezeki ke selimut and baju baby pulak. Then ada lagi orang nak tempah beg jeans. Walaupun jarang buat promosi. Memang langsung takde kot.. Fb aku bukan ramai friend. Blog pun loyal readers adalah adik beradik dan kawan seketul dua. Setakat update entry kat blog ngan letak kat fb ramai jugak yang bertanya. Wajib bangga diri macam ni. Ketokohan berniaga sudah mula menyinari. kuikuikui.. Sebelum ni sedar diri bakat meniaga non ada. In my family memang tak de siapa lah yang boleh nak berniaga. Penangan kawin dengan orang kelantan. Orang kelantan kan suka niaga. Kata orang kalau nak berjaya kena duduk dengan orang yang dah berjaya. Gitu...

Bila orang tanya nak tempah beg sekian sekian, aku macam eh betul ke? eh mcm mana dia ni boleh tau aku jual beg? eh lawa sgt ke beg yang aku buat sampai nak tempah? eh sana eh sini.. Sebab aku masih merasa beg aku ni kategori beginner. Siap pulak mengkhatam semua jenis beg yang aku buat. Tak bangga lagi...

Macam barang bundle yang aku jual kat opis ni pun kebetulan aku update kat fb gambar barang bundle yang baru sampai terus ada yang tanya toto ada. Jawab ada then buat derk je. Takdela nak tanya nak ke tengok ke apa. Patutnya aku tanyalah kan. Memang aku nak berniaga. Tapi macam aku cakap aku bukan pandai na nak business nih. Sampaila kakak tu pi tanya sendiri bila nak bawak tengok. Aku ingat dia tanya memain. Bila dah empat lima kali mintak bawak baru aku bawak ke opis. Itu pun tunjuk kat bonet kereta. Ala-ala carboot sales kata ko. mihmihmih.

Masa tengah tunjuk kat kakak tu ada pulak member opis lain datang tengok bertanya. Sebab dah ramai sangat tanya aku pun bawak letak kat surau opis. Biar senang diorang nak pilih. Mula-mula sorang, dua orang tengok pastu dah tersebar. Mulalah tanya baju winter, baju budak, sweater ada...

Itulah rezeki yang tuhan dah janjikan. Kalau diingatkan macam tak percaya je aku mampu jual barang bundle kat opis ni. Mampu jual beg sampai ada dua tiga orang yang repeat order dua tiga kali. Maknanya apa. Beg aku tu cantiklah.. Muahhahaha...


3 comments:

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah... seronok saya baca entry ni... rezeki Tuhan bg banyak cara...

Momma AA said...

hahaha.. bagusnyer azi.. alhamdulillah.. murah rezeki azi.. moga bertambah2 lg rezeki yer.. teruskan n slmt maju jaya.. :)

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah rezeki...

 
Copyright by Aziazidah