03 December 2013

Pewaris anak kelantan

Selain memasak, mengemop, mengemas, membasuh.. apa lagi rutin weekend mak mak.  Dua hari rasa tak cukup nak buat semua benda. Kalau minggu tu decide nak menjahit lagilah. 

Kalaulah pm nak pertimbangkan masa kerja flexible. Boleh pilih keje nak datang kul 3 petang balik kul 8 malam ke. Kerja 4 hari cuti 3 hari ke. Macam nurse tu.. Oh bestnya dapat cuti 3 hari kan. Baru rasa lengkap percutian hujung minggu ku.. Tapi akan daya. #pasrah...

Ok kita citer bab masak weekend. Setiap hari ahad lauk dalam peti ais mesti nak habis. Asal sabtu ahad aku mesti gelabah fikir nak masak apa. Lauk habis tapi nak pegi pasar malas. So mengorek segala apa yang ada dalam peti ais. Jumpa sardin, ikan selar dan bahan-bahan tomyam. Tipu sardin dalam peti ais :p

Janganlah hari keje dah buat tomyam sebab itu paling mudah, cuti pun nak buat tomyam. Kita tukar selera pulak. Buat sandwich sardin for breakfast. Dah lama tak guna toaster yang katup tu. Ape ke namanya tu. Lauk tengahari sup sayur, ikan bakar dan goreng jugak tambah lauk semalam daging black pepper. Sup sayur adalah fav aku dan anak-anak . Mr mama tak makan.

Muka cengkung dengan sebotol budu. Cepat ma tangkap gambar budu. #stress
Yang di makannya nasi, ikan bakar with budu. Penat bini buat air asam ko cicah dengan budu pulak. Mr. mama dah cengkung. Nampak kurus sangat. Sian....



Anak-anak pun sama. Hakeem tergamak ko hakeem menduakan negeri kelahiran ko. Makan nasi dengan budu sahaja. No lauk lauk. Sofea takpelah memang -03-.


4 comments:

JunAina said...

Saje nak bagitau akak kerja 4 1/2 hari je seminggu...:) tapi tak cukup juga cuti 2 1/2 hari tu...

Sya Nadia said...

bw sini. kalau sudi, jemputla dtg tempat saya :)

IntaNBerliaN said...

budu mmg sedap!! mkn dgn ikan singgang.. alahaiiiii

AhkakGojes said...

tak pernah mkn budu lg..hhhihii..

 
Copyright by Aziazidah