19 May 2014

Mainan kegemaran hakeem

Kalau nak tahu lori adalah mainan yang paling digemari oleh hakeem. Memang anak bapak nih. Semalam pergi otk merayu-rayu mintak aku belikan lori.. Habis mama kena pau dekat tiga puluh ringgit. Actually hakeem mintak lori yang murah . Pastu nak sekali lori pasir @ traktor. Dah rambang mata la tu dia nengok. Macam mama nak belikan.. Aku memang strict sikit bab beli mainan. Yang tak berkepentingan tolak tepi, yang ada kegunaan je baru boleh...

 Sebab mama rasa macam dah lama nyer hakeem tak ada mainan so boleh la beli yang ni. Kesian pulak anak merayu rayu.. Dalam lori tu siap ada empat biji kereta. Lori bersendi tu nak hantar pi pusat service proton kekdahnya.. hihihi...

Hakeem kalau main siap ada bunyi press2 lagi. Sebijik bunyi lori papa dia. Pagi tadi angkat nak naik kereta mata tutup tapi angan sebelah sempat lagi capai lori... Sampai umah ustazah puas mintak balik takut hilang nanti. Mahal tu ooo... Nangis pun nangis la tak larat dah mama nak beli kan banyak2..

Sofea pun mintak jugak barbie. Yang ni aku kurang berkenan sebab sofea tak sayang sangat kat barang mainan dia. Sekejap je main tangan dah tercabut, kaki dah hilang... Rabak mama kalau tiap kali keluar mintak beli mainan. 

Tu dah mereka next kita beli barbie yang ada rama-rama ye mama, hakeem pulak nak atomen.. nak lori pasir... Siap mengadu kat mr. mama lagi.. Ni sebab papa kau outstation, mak ngah tak ada rumah je mama belikan. 


0 Comment: