20 May 2014

Weekend dengan anak-anak

Penatnya hari ni pergi check up for the first time. Nak tahu akak orang yang terakhir dicheckupkan oleh misi-misi tersebut. Banyak sangat masalah nih. Dah lima bulan baru nak check up maunya kumpul story. Ok full cerita pasal check up next entry k... Banyak aku nak share info pasal pregnancy. Tiga tahun tak mengandung banyak benda yang aku dah lupa. Masa bila time yang sesuai makan ubat. Zat besi itu apa. Ingat nak amik exam ke nak kena jawab semua tu... 


Weekend dengan anak-anak. Mr mama outstation sokmo...
 Dalam fb cikgu banyak dapat ucapan hari guru. Jeles i. Terus bersemangat nak jadi guru jugak. hehehe.... Untuk anak-anak je lah. Nak mo jadi ibu yang malas-malas lagi. Ni azam sempena hari guru. (>.<)

Banyak buku warna sofea, dia pi koyak koyakkan. Baru beli dia pi koyak. So lukis sendiri lagi senang. Aku tiru kat tadika pun buat cam gini. :). Tadika jimat namanya....

Duduk baring  semua gaya ada. Sofea kalau suruh belajar tak ada masalah. Ada citer cartoon pun dia jeling-jeling tengok. Pelajaran nombor satu....


Ermm.. budak ni kurang sikit. Keje nak menconteng dan main pencil color jer..

Pastu bergaduh, menangis itu je yang dia tahu. Next week kita nak belajar apa pulak ye anak-anak? Color air nak?

Malam tu kitaorang buat aiskrim pulak. Sofea la... mama mama jom kita buat kek nak. Rumah mama mana ada oven nak baking baking ni. Yang kukus-kukus, masuk peti ais boleh...

Seronok bukan main dua beradik ni.

Tapi yang seronok terlebih hakeemla. Bunyi mixer tu dah dia ingat bunyi lori pulak. Tak nak berhenti henti mixer. Sofea tak sampai lima minit dah boring nak putar mixer tu. Sabo je lah. 

Pagi-pagi dah ingat aiskrim dia. "Mama aiskrim dah boleh makan". Hakeem tak bangun lagi. Tapi aiskrim kat kedai jugak sedaplah kata pia. pfffttttt....

2 Comment:

Kuazue Mohd said...

rajin layan...

Anonymous said...

rak baru ehhh...