02 June 2014

Spot the mistake

 
Cer korang spot huruf mana yang salah sofea tulis? Kalau betul aku kasi hadiah. :-)

First line tulisan abc-z aku yang tulis. Bawah tu sofea tulis. Macam sama je tulisan aku ngan pia kan...

 Inilah cari aku ngajar sofea menulis. Aku tulis sofea salin. Cara ni hanya sesuai bagi orang yang dah pandai menulis je tau. Yang tak pandai lagi tu boleh la korang ajar contoh buat bulat then tarik kebawah jadilah 'a'. Tarik kebawah satu line pastu buat bulat kat bawah jadilah 'b'. Faham ke?

Kalau idak belilah buku cantum cantum huruf tu. Actually aku jarang beli buku cam tu. Belajar guna cara tradisional sahaja. Adalah aku beli satu dua buah buku. Itu pun belum habis khatam dah hilang beberapa pages. Tak disiat dek sofea, siat dek hakeem. Korang ni... Tau tak koyak buku tu umpama mengoyak duit mama. Bukan senang nak dapat duit tau anak-anak. 


Tulisan jawi sofea line number two...

Lukisan sofea. Aku rasa cantik. Macam boleh jadi kartunis. Keep it up sofea.. Mama suka awak jadi kartunis..

Compare dengan lukisan aku ni haaa... Yang ni aku lukis tuk ajar dia warna. Dah kena conteng dah buku tu... 

No comments:

 
Copyright by Aziazidah