05 September 2014

ALLANO hand and Body Lotion - lotion yang sangat berkesan

Bagi yang tanya lotion apa yang aku pakai kat sofea masa terkena air panas tu.... 

Jawabnya ALLANO Hand and Body Lotion keluaran AMWAY. Made in USA. 
*Gambar ehsan google malas nak snap.

Actually memula masa aku dapat lotion ni aku tak tahu apa kegunaan dia sebenarnya. Kat botol tu tak dak tulis pun boleh untuk merawat luka atau menghilangkan parut. Tanya kat my opismate pun dia kata orang yang jual kat dia just kata lotion ni elok dan sejuk. Lain lain akak leh baca kat botol tu saya tak faham bahasa inggeris. (~.-)..

Aku pulak ingatkan sekadar lotion biasa yang melembutkan or mencerahkan body. Bila opismate bagi ni aku macam ok ... terima kasih. Nak pakai belum tentu, kalau bukan anak dara aku tu sendiri yang beria nak pakai... hehehe... 

Opismate kata lotion sesuai untuk hilangkan parut yang kurang dari tiga bulan. We wait and see. Aku tengah apply kat kaki tangan aku sebab masa mengandung ni aku alami kegatalan teruk. Habis parut parut. Kalau berkesan aku review kalau tak de tak berkesan ler tu... Masa aku letak lotion kat tempat yang masih berluka tu aku tak rasa sejuk pun tapi lebih pada rasa pedih sikit. Tapi memang sekali apply je luka yang kecik kecik tu dah kering. 

Lotion ni jenis berbuih tau. Nak picit tu kena slow slow takut terkeluar banyak bila tekan. Rugi pulak... Harga lotion ni aku tak tahu berapa. Opismate bagi free. But aku ada google kata RM33.00 dan antara kegunaan  allano hand and body lotion ni sesuai jugak untuk merawat ekzema. Banyak lagilah kegunaan ALLANO hand and body lotion ni korang boleh baca kat SINI... 

*AMWAY memang telah diakui produk yang bagus kan?





8 Comment:

nita said...

Thanks sebab bagi info..

baru pagi tadi kitorang citer pasal sofea.. officemate saya berkenan nak beli lotion ni untuk anak dara dia yg ada masalah kulit, dia nak try, tengok berkesan tak kat kulit anak dia nanti..

beria cari amway shop..nasib ada satu je kat wangsa maju.. ^_^

amir ikram said...

Hubungi saya 0199803251 utk dptkan apa2 barangan Amway. Kpd yg bukan ahli dan tidak berkesempatan ke kedai Amway

Nurul Taib said...

Sape yg berminag dgn lotion allano boleh contact sy di 0132226572.nurul

alyaz said...

Brape hrge ye?

I am a blogger Wife said...

Assalam Puan Azi..
Memang bagus lotion ni. walau pun ada orang kata agak pricey, tapi mmg boleh dikategorikan sbg first aid kit lah lotion ni. anak saya pun pakai.
Kalau anak tiba-tiba tgh malam demam, sapu dulu lotion ni kat dahi. panas dah menurun sedikit sementara nak tunggu nak ke klinik. Cuba lah. Boleh cari saya ye utk Allano lotion ni. 0142676036 whatsapp. FB ENIRAWARDROBE. juga. Bukan sekadar menjual, kita share manfaat yg bagus utk semua org. harganya rm42.40 sebotol. Apa2, sila lah whatsapp saya. terima kasih.

Nabil Ssb said...

Assalamualaikum...na tanya lotion ni kat mana saya boleh dapat.

Santai Mak dara said...

Hi.. Boleh refer pada ig beautybynaura

Sharing and Caring said...

Terbaikk laaa..saya sentiasa bawa ke mn2..memang betul pun klau anak ade dmm ciken pox..parut hilang..klau kucing kesygn kita luka2 bole sapu pd luka dia..lagipun semua product amway selamat pd kulit manusia dan haiwan..klau ade anak baru lps sunat bagus tau letak ...sejuk & nyamam dia rasa..alhmdllh saya da jual botol allano ni sebyk 50 botol...

Yg brminat nak cuba bole wassap saya
019 3019105
Dina🌹🌹🌹