08 September 2014

Melawat baby Iman

Jumaat lepas pi melawat orang bersalin. Niat asal nak melawat my exopismate yang bersalin dah dekat tiga bulan tapi dia demam pulak. Tengahari dia nak pi klinik. So ubah planning gi melawat kakak opismate yang dah besalin 5 hari. Kat dalam putrajaya ni jugak. Nak keluar jauh jauh tengahari mmg tak la. Ini pun ikutkan malas. Sebab my opismate kata mak dia masak sup daging ngan ikan percik jomlah kita serbu. Jimat duit lunch...


Cekodok pisang tu sedap. Ada buah salak dukung.... Bihun tu siap tapau bawak balik. Mr. mama kata kena sangat dengan selera dia. Mementang tukang masaknya orang kelantan. Aku rasa biasa biasa jer. Hari ni pi korek rahsia resepi rupanya masak bihun kena bubuh gula juga. Tak pernah ler selama masak mee bihun buh gula. Kalau sambal iyela... 

Baby iman. Berat 2.8kg. Tak leh tunjuk muka kan baru lima hari... Kreatif betul diorang ni tilam bunga-bunga tu sebenarnya bantal... 

*tak sabar nak dapat baby...



3 Comment:

Shark Kay said...

rahsia orang kelantan tue letak gula,
sbb tu makanan kt sana manis2..

Mila Hilas said...

cmne nk folo? xjmpe pn butang folo huhu

nita said...

terlapor kejap tengok gamabar makanan..

ha'ah camtulah perasaan bila tengok baby orang, memang rasa tak sabar nak baby kita keluar hihi..