13 October 2014

Update blog dengan opera classic and blogger app

Selepas bersalin byk jugak entry aku berjaya dipost. Tak nmpk mcm baru bersalin. Dalam hospital pun sempat... hehe. Gigih taip pakai hp tu...

Anak ketiga ni dia punya ragam lain skit dr kakak dan abang dia. Keje asyik tido. Lepas minum susu berak tido.. Pastu klu jaga sekejap jer. Nk dgr dia menangis pn jarang jarang. Mama suka but a bit risau. Takut kuning naik tinggi. So pntg kali ni relax sikit. Tu yg boleh post entry pepanjang wlpn taip guna phone. Cuma tak puas sikit. Skrin kecik...

Ingatkn lepas bersalin dah tak dapat nk update blog dah. Maklumla laptop dah punah. Pastu nk taip guna hp tak reti. Baru baru ni je baru tahu, explore explore google play jumpa aplikasi blogger. Tu yg boleh update. Tuhan bukakan jalan supaya jd blogger tegar ni.. kihkihkih..

Guna blogger app ni best laju je taip tp ada satu kelemahan bila kita bukak web blogger, draft yg kita taip tu tak appear dekat dashboard kita. Lagi satu dia setakat boleh karang entry tp xboleh nk approve komen. Tp jadilakn dr tak dapat nk update lgsung.

Aku kalau browse web biasa guna opera mini. Satu hari tu opera mini weng tak leh nk open. Bukak keluar hitam jer. Ingat nk uninstall pastu nk download semula. Sekali ternmpk kt google play opera classic. Penasaran nk tahu apa beza opera mini dan opera classic ni...

Lepas download baru tahu rupanya opera classic ni boleh tengok laman web secara keseluruhan macam kat pc. Boleh bukak blogger bukak cimbcliks.. dapatla approve komen komen. Sekali lagi tuhan tunjukkan jln supaya jgn berhenti menjadi blogger.. hiks...

Sebenarnya aku risau selalu aku byr bil yes guna cimbcliks. Tak pernah byr di kaunter. Kaunter pembayaran yes pn xtau kt mana. Nasib dpt tahu psl opera classic ni. Berjaya dah buat pembayaran wlpn ragu ragu jugak takut duit tertelan ntah kemana. Siap topup guna online banking lg.

Zaman sekarang ni dunia serba canggih. Segalanya dihujung jari kan. Aku jer yg terketinggalan kebelakang. Diakui aku lembs skit hal hal ni. Serba serbi lambat dr orang lain. Tpi takpe sentiasa gunakan ayat " biar lambat asalkan selamat " ye dak?

Nmpk opera mini ngn opera classic icon tu. Sama kan lebih kurang....

1 comment:

Rohani Hashim said...

Azie guna app blogger ke ape? Edisi blog tu ape? Haha byk soalan lak.

Kena x install je app cimbclicks. Secure je azie.tp hanya boleh byr mana2 yg dlm feveret shj.

 
Copyright by Aziazidah