07 November 2014

Kedai dua ringgit ECO

Masa pantang kat kampung hari tu aku ada pergi kedai dua ringgit. Eh sekarang pun masih dalam pantang tp dah blik puchong. Kedai tu Eco namanya. Hanya ada di pantai timur sahaja. Jadi haruslah diterjah..

Pantang pantang pun semangat jalan. Actually terlangsung checkup airis sebulan dan nk beli brg basah tuk majlis cukur jambul airis tu yg larat ke EKO. Mek pun teruja nk pergi. Klu nk pergi sendiri payah prebet sapu kat situ. So moh ler kita bwk mek. Kesian mek...Walau hakikat sbnr menantu dia yg hover. Kena pandai cipta alasan tatut laki marah.. hihi... bijak x..

Eko ni tak sama cam kedai dua ringgit yg ada kt sini. Kalau kedai dua ringgit biasa mana ada jual makanan dan minuman. Kat sini semua ada. Alat tulis, mainan, besen, gunting, penyapu, botol susu. Pendek kata semua ada. Barang nk deko deko rumah ada. Sayur pun ada tau... rambang mana ai... Rasa semua nk angkut masuk dalam bakul.

Masa memula sampai tu nmpk tudung saji yg besar. Terus suruh mek tnya kt staff situ betul ke dua ringgit. Takut mcm kedai dua ringgit kt sini nama jr kedai dua ringgit tp ada brg yg harga selain dua ringgit. Kt sini tak tau semuanya rm2. Tp faham2 la kualiti rm2 mcm mana yer. Kata mr.mama tak pe ma dua ringgit je anak anak dapat main mainan tu sejam pun dah berbaloi. Rosak kita beli lg. Amboi... kaya sgt ni. Dua ringgit dua ringgit kali sepuluh dah berapa kennn.. Hari tu je lebur duit mak encik enam puluh lapan hinggit. Nk balik kl terbang lg tiga puluh empat ringgit pulak... ish ish ish...

Haaa ni antara barang yg dijual kt eko dan last tu sebahagian hasil rembatan. Aku update blog pakai blogger app xreti nk susun gmbr elok2... janji adalah ye.

2 Comment:

Rohani Hashim said...

Ha betol eco mmg semua rm2,haritu pegi yg kelate penuhhh org. Yg kt ganu pn sama. Mmg syiok beli brg2 plastik.xde lah cepat sgt rosak.berbaloi la kan beli.

Abang Bear said...

tak kisah cemana kan... janji murah

salam kenal