19 November 2014

Masuk sup sayur guna periuk nasi alternatif gas habis

Ni entry panas panas tau kejadian baru berlaku tadi haa, semangat nak update. .

Masa nk masak tengahari td tetiba gas habislah pulak. Nak pergi beli sendiri mmg takla. Sapa pulak nk angkat gas tu nnti kt rumah. Berat aku kan baru lepas pantang. Tak mo la buat keje keje berat sangat. Dahla laki kat kampung kena denggi.

Mula mula ingat nk tumpang masak umah kakak aku. Tapi bila kenangkan nk mengangkut ikan minyak semua bagai malasnya walau pun umah kakak aku tu tak sampai sepuluh langkah dah sampai. Lagi pun malaslah nk tumpang tumpang time orang tak de kt rumah. Nanti bersepah ke hilang apa ke kan. Kakak aku baca ni mau mengundang menyampah. Macam tak biasa. . kihkih

Tapi tak kan aku nak puasa pulak hari ni kan. Klu aku puasa kesian pulak kat hakeem lapar. Nasib teringat hari tu pernah rebus tulang guna periuk nasi so why not kali ni kita try masak sup sayur pulak guna periuk nasi.


Masak dalam periuk nasi ni mula mula nk panas tu lmbt skit. Tp best sebab mmg tak hangus pastu rasa dan aroma bila masak dalam periuk nasi ni rasa lagi sedap. i loike. . Ke sebelum ni aku tak reti masak.


Siap dah pun sup sayur sawi je pun. hehe. . Letak telur sekali lengkaplah menu tengahari ni. 2 in 1 gitu. Makan dengan sambal belacan dua kali tambah hokey. . Hakeem tiga kali tambah.






0 Comment: