05 January 2015

Airis dah boleh meniarap

Kalau diikutkan antara tiga tiga anak, airis paling awal boleh meniarap. Seawal usia 91 hari dah boleh balikkan badan. Dah boleh jangka tp tulaaa. .

Sebelum nak meniarap dah ada tanda tanda airis duk keraskan kepala. Tak mo baring. Pantang kita nak baringkan menangis.  Jenis nk duk tercongok tgk kiri kanan. 24jam nk kena dokong. Awak tu kecik lg risau je sakit pinggang tu.

Mula mula boleh meniarap, aku ingat sebab permukaan katil tak sama rata tu yg terbalik badan. Maybe airis secara tak sengaja terpusing badan. Rasa 91 hari awal benar nk pndai meniarap. Eh sofea dulu pun pertama kali terbalikkan badan waktu umur 94 hari. Tapi lepas tu nk tunggu terbalik kali kedua dekat seminggu jugak.

Aku assume sofea berjaya terbalikkan bdn dulu tu pun secara tak sengaja jugak. As i said early permukaan tak rata kot. hehe. . Tilam rumah mek lagi jenis yg mengelendot. Tapi bila esoknya sekali lg airis berjaya meniarap itu betullah. Bukan pasal tilam. Haiiiyyaa mother jenis apa mcm ni anak pndai meniarap awal pun tak nak caya. Hakeem aku xigt bila exact dia mula meniarap tp rasanya bawah 100hari.




Asal ada peluang dan ruang sekarang mesti nk meniarap. Bangun nk minum susu memlm lmbt sikit kita sedar pun sempat seround balikkan badan. Cepat je kn masa berlalu dah tiga bulan. Pastu lima bulan. Pastu kena pi keje. . . Huwaaa malassss.


1 Comment:

Sya Nadia said...

Sama mcm my son.. Cepat Sgt, kira² lepas pantang mcm tu.. Kita baru anak seorang, punya lah terkejut tgk.. Tp fikir anak zaman skrg ni mmg semua cepat, so ok aje la.. Hehe