06 January 2015

Checkup airis 3 bln

Isnin minggu lepas checkup airis 3 bln. Macam biasa klu tak dua jam dapat jumpa misi tak sahkn klinik desa. Redho dan pasrah je. Nasib laki ada dpt temankn dah le pepagi tu hujan quite lebat jugak. Klu tak mana nk handle airis dgn akeem dan pia. Pening mak. .

Airis tak ada masalah apa apa. Masih fully breastfeed. Meniarap pun dah. Berkukur ngn kita pun galak. Just datang timbang ukur lilit ukur pnjang dan injection boleh dah balik.

Satu ilmu yg aku belajar masa checkup klu anak fully bf tak leh bgi lgsg air putih. Itu akak tahu. Yang aku tak tahu klu bagi fm kena bagi juga air masak. Masa pia dulu ada bgi sikit je dlm tempoh 6bln tu air masak. Pia campur fm dgn bf. Patutla nak berak payah. Betul ker?

update perkembangan airis:
berat : 5.6kg (naik 600gram)
panjang : 61 (naik 3cm)
ukur lilit : 38 (naik 1cm)

Next month mcm biasa checkup tp xde injection. Inilah rutin mak mak ada anak kecik. Klinik tidak dpt dipisahkn.



Belanja gmbr airis sekeping. Mmg dia jenis tido dlm baby carrier ni sejak lahir baru lena. Pasni kena beli rocker/bouncer dah tak muat dah tu sempit. . .


2 Comment:

Ann Ishak said...

badan makin memanjang dah

Sya Nadia said...

3 bulan 5kg.. Anak sya 3 bulan baru 3 Kg je.. Kecil aje.. X ckup berat