13 July 2015

Airis di taska

Nampak nau banyak masa duduk kat kastam ni ye. Boleh edit edit blog lagi. Pastu sakit kepala aku bermain dengan code html. Lama dah tak dapat pegang pc. Sekali dapat kerja pun tak dak lagi moh ler buat perubahan sikit. Bohsan dah aku dengan kaler merah. Berpinar mata aku nengok.

Actually aku nak tukar terus template tu pakai yang basic template yang blogger sediakan tapi xreti pulak nak pasang balik iklan nuffnang yang kat in between entry. Berbeza pulak code htmlnya. Xdapat aku nak cari so boleh tukar macam ni je la. Ubah ubah kaler sikit pastu buang buang border ngan tukar font je lah. Aku bukan reti sangat pong. Nak upah orang mahal. Gaji pun belum dapat...

Pasal airis kat taska, panjang pulak mukadimah atas nu. Aku start hantar airis kat taska seminggu sebelum kerja. Sempat hantar selama tiga hari je. Isnin sampai rabu. Lepas tu airis terus jatuh sakit balik. Kena jangkitan semula. Nasib baik tak warded. Kalau tak memang tak naik kerja lagilah jawabnya. Dalam pada sakit sakit tu one day before masuk keje sempat lagi iolls merayau ke sogo bawak airis. Dasar!

Selama tiga hari kat taska so far so good. Aku hantar half day sampai pukul dua. Dapatlah tiga hari tu aku menjahit siang hari. 

Gambar ustazah wasap. Ustazah kata airis sekejap sekejap main sekejap nangis. Sama lah macam kat rumah. Tak boleh tak ada orang kat depan mata. Dia nak kita duduk jr tengok apa dia buat. Angkat bontot sikit mula ek sana ek sini.

Dalam pukul dua belas lebih ustazah wasap kata airis dah tido kalau aku datang nak amik airis tengah tido jangan amik. Sebab nak setting time tido dia bagi sama dengan budak budak lain. Tapi aku tak baca wasap tu terus masa nak hantar sofea n akeem kat tadika amik airis dulu. Selamat hari pertama airis ditaska.




Ini lepas balik taska. Kemain ligat dia main sorang sorang. Ceria je. Mama ingat dah pass la duk taska. Tak sangka hari keempat bangun pagi tengok banyak taik mata. Actually hari sebelum tu mata airis mmg dah sembab. So hari keempat tu x jadi hantar airis kat taska. Hari kelima (jumaat) tu airis demam sampai hari isnin pagi aku bawak pergi klinik kesihatan lepas check up 9 bulan kat klinik desa. Aku pergi berempat. Laki keje. Terasa supermom sangat. Kih3.

Doktor kata ada jangkitan. Kali ni darah naik 21. Normal kita manusia sepatutnya 9. Kena refer kat hospital putrajaya. Doktor putrajaya kata since dia tengok airis aktif so tak payah masuk wad.

Hari rabu first day keje gamble je aku hantar airis full day. Alhamdulillah sampai ke hari ni dah lapan hari kat taska nampak ok. Hantar pagi pagi kat rumah ustazah dengan abang kakak dia bibik akan sambut airis. Off courselah menangis gitu gitu. Balik aku ambik tak nampak pulak mata bengkak ke merah macam mata sofea dan akeem kat taska kdn dulu. Cuma pengasuh kata airis tak mo minum susu. Jadinya sepanjang 10 jam ditaska dari pukul 7 sampai 5 petang airis hanya minum air masak dengan makan bubur yang aku bekalkan. Amik dari taska masuk je dalam kereta memang diterkamnya nenen aku. 

Tak per ke tak minum susu 10 jam lamanya?

Until next.

2 comments:

Syira Lokman said...

nak backlink free ? sila tinggalkan link di page BLOG SYIRA LOKMAN :D

Nora Karim said...

ish lama tu 10 jam tak susu... kesian airis...muka pun mmg nmpk tak sihat... sian dia...

 
Copyright by Aziazidah