16 July 2015

Ucapan raya

Ramai yang dah start cuti hari ni kan. Iolls masih lagi kerja. Bawak anak lagi kat opis. Kita tak dapat cuti. Tak layak cuti sebab baru masuk keje katanya. Pasrah.... Isnin nanti ingat nak EL . Taska tadika tutup. Dah planning cuti, emercengy ke namanya... 

Tahun ni macam tahun lepas jugak tak balik kelantan. Tahun lepas ada jugak balik perak dua hari satu malam. Tapi tahun ni lagilah. Tak kemana. Beraya di puchong je. Mana ada orang buat open house raya pertama di KL/selangor ni habaq mai. Kesian lak kat anak dara dan anak teruna aku tu melangut duk rumah. Sekarang setiap hari asyik nanyi lagu oooo balik kampung terutama si hakeem. Kampung puchong tu bukan rupa kampung sangat dah. Ramai penyewa kat situ. Pemilik asal tanah yang tua tua baya arwah mak ayah aku tinggal saki baki jer. 

Oklah di kesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua pembaca setia dan tak setia blog aziazidah. Means yang pernah tersesat disini secara tak sengaja atau tidak.. Aku juga nak mintak maaf jika sepanjang aku menulis, ada kata kata aku secara sengaja atau tidak yang menyinggung dan mengguris hati dan perasaan korang. Kosong kosong k.

Selamat hari raya. Maaf zahir dan batin all!
Lukisan ni hakeem cikgu hakeem yang buat. Hakeem tukang warna je. Aktiviti last day di tadika. Budak empat tahun warna ok tak? Yang dulu aku bebel bebelkan di awal tahun pegang pencil pun rupa orang tak makan. Selepas enam bulan tengok. Bangga mama.... Cerdik budak hakeem ni. Matiklah puji anak sendiri. Bacaan dalam sembahyang seperti rukuk, sujud, surah alfatihah, surah 3 qul dah hafal. Tak sia sia pilih tadika islam amali falah. Walau pun tak seglamour cic, smart readers , brainy brunch, apa lagi yang lebih membahagiakan hati seorang ibu selain anak yang soleh. Mudah mudahan...

No comments:

 
Copyright by Aziazidah