22 October 2015

Peluang perniagaan yang menguntung

Zaman sekarang ini, aku yakin ramai yang selain bekerja sepenuh masa ada yang buat business part time kan. Nak cari duit lebih untuk menampung keperluan hidup. Juallah apa sahaja janji yang boleh mendatangkan duit. Mana kan tidak barang keperluan sekarang semua mahal. Lebih-lebih lagi selepas gst. Dan baru-baru ni kenaikan kadar tol. Aku pun tak terkecuali terkesan dengan kenaikan tol ni. Sehari nak ke tempat kerja pergi dan balik tol jer dah rm8.40. Pengsan tau…. Memang kena cari side income macam ni.



Bila kata nak buat business ni mesti ramai yang tak berani, takut gagal kan. Mr. mama tu berapa kali dah orang tipu tak bayar. Tapi sebab orang Kelantan ni minat berniaga. Gagal sekali bukan bererti gagal untuk selamanya. Cuba dan terus mencuba. Insyaallah pasti berjaya kalau kita tahu peluang perniagaan yang boleh mendatangkan untung dan berisiko rendah.

Korang pernah dengar tak Usahawan.com Sdn Bhd? Usahawan.com Sdn Bhd ni adalah merupakan syarikat 100% milik Bumiputera, berdaftar dengan Kementerian Kewangan MaIaysia sebagai pembekal produk & perkhidmatan yang berkaitan seperti percetakan dan makanan.

Usahawan.com menjurus ke arah menjadi penyedia peluang perniagaan yang serba-boleh dan berkesan di negara ini. Hasrat Usahawan.com Sdn Bhd adalah untuk membantu peniaga kecil & sederhana, pesara, graduan, bakal usahawan untuk memiliki dan mengendalikan perniagaan yang berjaya dan berkembang maju. Moto mereka ialah “Mencipta Peluang Perniagaan Baru untuk Peniaga Kecil dan Sederhana”.
Pakej perniagaan yang disediakan di Usahawan.com pula sesuai untuk diniagakan secara part-time atau full-time samada di rumah, kedai, kiosk, karnival, ekspo, pejabat, sekolah, kolej, universiti mahupun secara online bergantung pada jenis perniagaan yang dipilih.
Semua produk yang dijual adalah pada harga yang berpatutan dan mampu dimiliki segenap lapisan masyarakat. Usahawan.com Sdn Bhd juga memberi demo & latihan secara PERCUMA berdasarkan permintaan. Latihan tersebut akan diadakan di pusat latihan mereka di Senawang, Negeri Sembilan. Dan paling penting selepas korang membeli salah satu pakej yang mereka tawarkan mereka ini akan sentiasa bersedia memberi khidmat bantuan teknikal dan khidmat nasihat jika diperlukan secara berterusan. Taklah nanti korang terkontang kanting tak tahu nak buat macam mana dengan business yang dibuat tu.

Tengok ada pelbagai pakej perniagaan yang ditawarkan oleh Usahawan.com. Antaranya pakej perniagaan percetakan dan makanan seperti pakej perniagaan button badge, pakej perniagaan cetak mug, pakej perniagaan t-shirt dan cenderahati, pakej perniagaan popcorn + kiosk beroda, pakej perniagaan takoyaki, pakej perniagaan waffle bubble, pakej krispy friend chicken dan banyak lagi.


Aku sangat tertarik dengan satu pakej perniagaan yang ditawarkan di Usahawan.com iaitu pakej perniagaan instant business card. Pada masa sekarang aku rasa business card adalah satu benda yang wajib ada pada semua orang. Nak berniaga kena ada business card barulah orang tahu business kita. Macam mana nak berhubung dengan kita.
Even blogger sekarang pun dah ramai yang buat business card. Iyelah nak bagi kat syarikat pengiklan dan rakan blogger yang lain tahu kita punya link blog kan. Tak kan setiap kali jumpa nak tulis kat kertas pulak. Bagi graduan lepasan bidang grafik atau sesiapa yang ada kemahiran design business card, ini adalah peluang keemasan korang untuk menceburi bidang percetakan ini. Dengan kemahiran yang ada, selain mencetak business card korang juga boleh mengembangkan perniagaan dengan mendesign business card customer kan. Modal untuk memulakan perniagaan instant business card ini adalah serendah RM550 sahaja. Murahkan?
Satu lagi pakej perniagaan yang menarik disediakan oleh Usahawan.com adalah pakej perniagaan pop corn + kiosk beroda. Kenapa aku kata menarik? Dengan modal serendah RM 1350 korang dah dapat full pakej untuk memulakan perniagaan pop corn.
Daripada mesin popcorn & chart, bahan mentah, kertas pembungkus, peralatan hingga ke manual panduan dan cd semua disediakan. Penghantaran juga adalah percuma sekitar semenanjung malaysia.
Perniagaan ini sangat sesuai untuk golongan seperti pelajar, pesara atau suri rumah yang nak berniaga secara part time. Depan rumah pun boleh berniaga sebab dah ada kiosk beroda dan ruang yang digunakan juga sangat kecik. Tak payah nak fikir nak buat tempat untuk berniaga atau sewa stall.
Sebenarnya ada banyak lagi pakej perniagaan yang disediakan oleh Usahawan.com buat peniaga yang nak berniaga secara kecil-kecilan dan sederhana. Modal pula adalah rendah dan risiko kerugian yang sangat minimal.
Bagi yang berminat dengan pakej-pekej tersebut, anda boleh membeli secara online dengan melayari lawan web mereka http://www.usahawan.com atau datang sendiri ke pejabat urusan atau cawangan-cawangan berdekatan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pakej yang di tawarkan.


Pejabat Urusan Seremban
No 7-G, Jalan Coco Drive 3, 
Taman Bandar Senawang, 70450 Seremban, Negeri Sembilan

Hotline: 1-300-888-114
H/P: 013-6063393

Cawangan Shah Alam
No 8-48 G, Blok 8, Ground Floor, 
Jalan Pahat H, 15/H Dataran Otomobil, 
Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor

Tel: 03-55235089
H/P: 012-2414471

Cawangan Johor Bahru
No 41-01, Jalan Pendidikan 3, 
Taman Universiti, 81300 Skudai, 
Johor

Tel: 07-5204034
H/P: 012-6738994

Cawangan Seberang Jaya
No 6, Jalan Todak 5, 
Pusat Bandar Seberang Jaya, 
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Tel : 04 – 3838291
H/P : 019-6714844 

15 October 2015

Airis dah boleh jalan

Yeayy finally. Penat mak tunggu. Dari tujuh bulan hari tu. Duklah meniti. Jalannya tak tak juga-juga. Ikutkan airis yang paling lambat jalan dibandingkan dengan abang dan kakak dia. 

Sofea juara. 10 bulan dah boleh. Hakeem setahun dah slow slow. Means sebelas bulan lebih dah mula belajar jalan. Airis setahun seminggu baru nak bermula. Itu pun aku pulun ajar guna stroller. Suruh dia tolak stroller tu bagi bergerak dan dia ikutlah stroller tu kemana. Ntah sebab tu ke bukan tapi nampaknya berhasil. Seminggu selepas tu baru macam airis sedar akan kewujudan kaki dia. 

video
Video airis jalan. 

Aku sekarang dah start bagi airis dengar cd bacalah anakku. Kaedah phonic tu. Airis suka sangat belajar. Anak ketiga ni baru ada macam sikit kesedaran nak ajar dari awal. Dulu masa hakeem langsung non ada. Kuat na berkelek si hakeem tu. 

14 October 2015

Cek keempat nuffnang

Assalamualaikum
Salam maal hijrah buat semua pembaca blog aziazidah...
Semoga tahun baru ni membawa lebih sinar buat kita semua.
Semoga hari ni dan hari-hari mendatang membawa lebih banyak kebaikan dalam diri kita berbanding hari semalam.
Semoga kita menjadi insan yang berjaya di muka bumi dan di akhirat kelak. Insyaallah

Pembakar semangat untuk terus berblog.

Aku start berblog bulan empat tahun 2010. Kakak aku yang bagitau pasal blog memblog ni. Dia pun tahu sebab masa tu redmummy masuk harian metro. Aku buat blog sebab terpengaruh dengan cerita redmummylah. Gigih aku create blog sampai tidur-tidur lewat. Kebetulan time tu laki keje kat kelantan. Elok benar...

Buat blog hari ni, hari tu jugak daftar nuffnang. Tiap hari bukak akaun nuffnang. Check uv, cpc & be. Dah blog baru mana nak ada pengunjung. Dah tak war warkan kan. Sampai satu masa aku pun dah malas nak fikir pasal duit, pasal nuffnang ke apa. Dah tulis belog tu rasa satu tanggungjawab. Setiap hari menaip dah alah bisa tegal biasa kata orang. Ntah bila sedar sedar dah ada dua tiga be sekitar penghujung 2011. Ada yang dah jadi meter earning pun. Lama kan baru nak dapat. Setahun lebih. Orang lain dua tiga bulan dah dapat pikat nuffnang.

Alhamdulillah bersyukur apa adanya. Sampai sekarang be@cpuc masih menyinggah walaupun earning tak banyak mana. Blog picisan jer. Itu sebab dah lima tahun lebih berblog baru lah empat kali cashout. Itu pun tak sampai empat angka. Doakan semoga tahun baru ni kita semua akan lebih dimurahkan rezeki. Amin.

13 October 2015

Barang buangan : Hp & Grill

Sebenarnya tak tergamak nak tulis tajuk macam ni. Tapi hakikatnya memang ni barang buangan. Nak tulis barang terpakai rasanya tak kena. Sebab barang ni owner dia dah buang dalam plastik sampah. Dah tak nak. Aku tak tahu nak kata apa. Nak kata rakyat malaysia ni kaya benar ramai gak yang hidup kais pagi makan pagi kais petang makan petang. BRIM berebut orang isi. Ermmmm...

Bulan lepas laki aku keje part time bawak lori compack. Lori compack tu lori sampah. Pergi amik sampah dari rumah ke rumah. Kalau sampah yang letak depan rumah ada lori lori datang amik tu tau tau lah kan mesti kawasan orang kaya kaya. Yang sedang sedang ni biasa buang kat dalam tong majlis perbandaran jer. Laki aku kerja dia tukang bawak lori je. Yang mengutipnya indon-indon. Diorang nilah yang punggah segala sampah sampah tu. Pastu bahagi2kan dengan driver lori. Priority lebih pada driver lorila. Yang lebih2 tu baru indon tu amik. 

So inilah hasil yang laki aku dapat kutip. Ish ish sedih bunyinya. 


Nokia X3. Elok molek lagi. Selalu telefon ni masalah dia bateri. Tapi bateri hp ni, aku caj tahan tiga hari boleh guna. Tak tahu pasai apalah owner ni tak nak. Dah tak musim kot. Sebab aku pakai tab bila call dengar satu dunia jadi hp ni rasminya dah jadi milik aku. Wallpaper gambar airis lagi tu. Camera 3 megapixel jer. Jadilah buat tetangkap gambar anak anak...

Grill ni tuan rumah bagi direct kat mr. mama. Kaya tak kaya orang malaysia. Beli tapi tak nak pakai. Dapat pulak laki yang suka simpan barang laju je dia amik. Dah selamat laki aku membakar ikan patin kegemaran dia.

Ada lagi barang lain yang laki aku bawak balik macam speaker, earphone, ps2. Malas aku nk snap benda yang aku tak minat. Paling best mr mama ada bawak balik hp samsung note berapa ntah. Yang ada pen untuk tekan skrin tu. Yang tu pun owner rumah bagi direct kat mr. mama tp xleh nk guna lagi sbb batery owner tak bagi. Dah try pinjam bateri orang, hidup tepon tu. Seee.... Macam mana kerajaan tak naikkan yuran taska tahun 2016 nanti. Rm600 - rm800. My kad nak kena bayar seribu ye kalau hilang kali ketiga. Pitam mak......

12 October 2015

Kumpul point di drypers baby club dan tebus pelbagai hadiah

Anak korang pakai pampers apa? Aku dari sofea sampailah airis guna drypers. Masa memula sofea lahir dulu aku guna fitty. Tak tahukan. Beli yang murah dulu tuk try and error. Sofea lahir bulan sepuluh. Aku pantang kat kelantan. Taulah kelantan hujung tahun macam mana cuacanya. Asyik hujan.

Jadi malam kuatlah kencingnya. Minggu ke2 guna fitty mula merah2 bontot sofea. So mil suggest beli drypers. Katanya elok. Yup walau pun sofea kuat kencing malam tapi tak adalah sampai merah merah bontot even kadang tak tukar pun pampers semalaman.  

Paling best bila kita beli drypers boleh kumpul point. Pastu boleh tukar dengan pelbagai bentuk hadiah. Tak tahulah pampers jenis lain pun ada program macam ni ke tak. Sebab aku tak pernah tukar ke jenama lain. 
 
Senang je nak nak redeem macam aku redeem kat atas ni. Dalam plastik drypers tu ada barcode yang membolehkan korang tebus hadiah secara online. Daftar je kat drypers.com.my, masukkan barcode, cukup point boleh tebus macam macam. Bukan setakat barangan drypers tapi permainan yang merangsang minda baby pun ada. 

Actually program ni dah ada dari zaman sofea lagi. Tapi sebab masa tu kena poskan barcode jadi aku malas. Dah ada online macam ni senang. Point aku tak banyak tu yang dapat tebus tiga benda ni jer. Baru tahu masa airis tiga bulan. Itu pun sales women kat mydin yang bagitau. Kalau tak sampai mati tak tahu. hehe... Hujung bulan 9 hari tu terus tebus, minggu lepas sampai. Diorang pos guna pos laju. Tak tahan aku nak simpan bebanyak point..  Jadilah kan.... Sapa nak bagi.

09 October 2015

Jalan-jalan : Taman Botani Shah Alam @ Bukit Cerakah

Last day cuti sekolah hari tu kitaorang sefamily pergi taman botani shah alam atau lebih dikenali sebagai bukit cerakah. Zaman sekolah rendah ini adalah tempat yang wajib dilawati dalam aktiviti sekolah kan. Sekarang? Kidzania apa... 

Dah hampir lapan tahun aku tak jejak kaki kat sini. Last pergi dengan mr. mama masa lepas exam sem berapa ntah untuk release tension. Kitaorang sewa bicycle pastu ikut laluan yang belah kiri yang berbukit bukit tu. Orang lain semua pi sebelah kanan. Konan nak privacyla.. Sekali amik rasa nak pitam kayuh ok. Bukit cerakah ni actually lebih sesuai untuk aktiviti riadah cam jogging and cycling.

Jika dibandingkan pergi masa zaman kecik dulu, masa bujang dan sekarang dah kawin tak banyak beza. Masih sama. Cuma pintu masuk yang dulu dah tutup, diganti dengan pintu masuk sekarang yang lebih luas di kawasan hadapan sebab ada banner kat luar tu tulis ada flea market. Masa aku datang tu tak ada flea market tu maybe cuti raya haji. Agak tak menarik pintu sekarang bagi aku. Yang lain lain masih sama. Tempat sewa basikal, taman-taman yang ada didalamnya semua masih sama. Yang membezakannya adalah tahap kebersihan. Makin worst.

Ada sesetengah kawasan aku tengok dah tak berapa terurus. Contohnya kawasan tanaman padi yang dulunya pernah dijadikan lokasi pertandingan explorace kini aku tengok dah terbiar. Kotor ada sampah sarap dalam paya tak ada sapa nak bersihkan ke. Pengunjung pun satu buang sampah merata rata. Kalau sekarang disuruh masuk dalam paya untuk buat aktiviti sebegitu lagi rasanya tak ada siapa yang lalu. Maybe sebab kat sini bukan favorite place orang ramai jadi penjagaan pun agak kurang. Tapi asal anak-anak happy aku ok jer. Kita enjoy! kata nora danish :p

Tak lama kitaorang kat sini dalam dua jam je pastu balik. Lagi pun time tu jerebu agak teruk. Esoknya sekolah tutup. Jom layan gambar gambar yang sempat aku snap kat sana. Mana dan jer. Banyak kat rumah empat musim pastu dah malas dah tangkap. Kena mendukung airis sebab lupa bawak kasut. Stroller tak bawak sebab cadang nak naik bus kan. Tapi naik bus dari pintu masuk ke rumah empat musim tu jer pastu jalan kaki ke taman haiwan sambil tengok sawah padi yang tak ada padi tu then balik. Bertitik titik gaklah peluh kalau hari panas. Nasib ler jerebu so redup. Airis paling bahagia sekali.



 


 
Nak letak gak gambar ni walau pun blur. Pia yang tangkap.

Budak ni hala je kamera memacam gaya dia buat. Bukan cam hakeem cepat keem nak tangkap gambar. Penat dia jawab. Ermmm.... 
 Tenang sangat tengok pepokok menghijau macam ni.
 Jambatan gantung ni agak tersorok. Berhampiran taman haiwan. Nasib baik kitaorang jalan kaki dan mr. mama nampak. Kat jambatan gantung ni drama betul. Laki aku tu pi goyang goyangkan jambatan dah semua memasing menangis nangis. Sampai bersujud sujud hakeem ketakutan.



Harga tiket masuk (dewasa) : RM3
Harga tiket masuk (kanak-kanak) : RM1 
Harga tiket rumah empat musim (dewasa) : RM3
Harga tiket rumah empat musim (kanak-kanak) : RM1

*aku tak ingat kanak-kanak start 5 ke 6 tahun. Hakeem 4 tahun tak kena.

08 October 2015

Tempahan beg jeans 2015 #5

Antara tempahan-tempahan customer yang masih mempercayai jari jemari aziazidah. hikss... Thank you so much. Sayang korang. Repeat order lagi. Tanya dua tiga kali walaupun dah tolak order.

Order dari orang kedah. Ini kali kedua order. Katanya kat kedah ada orang yang beg jeans tapi tak kemas macam akak. hewhew.. Kembang semangkuk...
Nak letak duit ringgit katanya.tali tu customer yang request macam tu.

Sing beg (Front)
Back

Order dari orang sekolah sukan bukit jalil ni. Pun ini kali kedua order. Patutnya ada tiga beg order tapi yang satu lagi aku tak leh buat sebab tak ada tool nak buat.
Beg diapers

 Side tepi (kanan)
 Side tepi (kiri)
Tote beg

Order dari orang shah alam. Tiga beg sekaligus. Terharu akak bila dapat terus nak pakai esoknya.
 Reversible bag. Boleh terbalik depan belakang. Tak suka jeans boleh terbalik guna lining heavy cotton.

 Tote bag.

Lagi satu drawstring beg. Cari gambar dalam hp tak jumpa pulak. Kalau nak tengok boleh tengok kat ig /fb aziazidah. Link ada kat tepi sidebar under "contact". Tak pun dalam blog ni boleh klik bahagian label beg jeans tu. Semua gambar yang lama lama ada dalam blog ni. Kat ig pun tak ada aku letak. Sebab aku bermula dari blog ni.

Aku besarkan tulisan tu sebab ramai sangat yang email/wasap nak tengok design beg jeans kak. Bila tanya nak patern macam mana, akak hantar je semua. Hantar lagi kak, hantar je semua. Nanti saya pilih yang berkenan. Kau rasa??? Kalau betul betul serius oklah. Walau pun banyak aku gagah jugak send. Tapi kebanyakan yang jenis macam ni sekadar datang seperti angin lalu. At the end "nanti kalau saya berkenan saya wasap balik ye kak". Haremmmmm..... Memang jenis macam ni jenis yang tak serius. Bagi yang tak serius tu korang skodeng jelah kat fb/ig/pages/blog. Semua link ada ditepi sidebar dan pastinya unprivate okeh. Harga semua aku dah state. Kalau yang serius tu mmg straight to the point jer "kak saya nak order beg ni sekian sekian". Yang paling tak menahan kak harga boleh kurang lagi tak?. Murah dah tu dik oi............

Macam biasa berminat boleh email/wasap k sebelum aku naik keje hujung bulan ni lagi lambat siap la kalau order.

07 October 2015

Airis : Checkup 1 tahun

Kebetulan tarikh checkup sama dengan tarikh lahir airis 28/9. Diam tak diam dah setahun berlalu. Tak ada buat apa-apa sambutan pun. Sofea dulu je buat. Hakeem pun tak. Tak apa lah tak penting, apa yang penting sekarang airis sihat. Itu yang paling diharapkan. Tak sampai sebulan lagi dah nak letak taska balik ni. Becintanya..... Susu botol dah tak mau. Macammana?

Rasanya mak mak yang datang check up ni tujuan utama lebih pada nak inject je kan. Pastu nak tahu berat berapa. Lebih lagi yang kecik kecik ni nak timbang sendiri payah nak dapat exact berat tu. Selain nak tanya tanya kat misi tu rasanya cari kat google/ masuk group lagi bagus, dapat banyak ilmu sebab misi pun kadang bukan advice apa sangat. 

Macam airis, misi dia orang yang sama dari awal check up. Orang kelantan. Comfortablelah dengan kak ani ni. Aku bagitau masalah airis yang berat kurang tu. Hospital putrajaya suruh follow up kat klinik desa. Dari last check up sampai 11 bulan hari tu berat cuma 6.9kg. Dah nak hampir paras kuning dah. 

Misi ada sarankan supaya makan 5 kali sehari. Pagi pukul 8am, 10am, tengahari, petang dan malam. Menu 8am, roti bakar salut telur/mentega/peanut dan susu. 10am biskut. Tengahari mee goreng/pasta dan seketul ayam. Petang biskut dan buah. Malam nasi dengan sayur, lauk dan buah. Nasi tu gaul dengan majerin. Pening kepala ni nak perah otak fikir menu nak masak macam ni....

Alhamdulillah timbang hari tu dah naik 7.3 kg. Aku rasa faktor ni lah menyebabkan airis lambat jalan. Ikutkan dari tujuh bulan lagi airis dah boleh meniti. Tapi dekat setahun masih tak boleh jalan. Waulahua'lam... 

Airis with her ball and handbag. Tak boleh belah nak pakai handbag tu. Budak ngikut jer apa yang kita ajar kan..... 

With spek mata pulak. 

06 October 2015

Shopping di zalora again and again

Ini kali ketiga shopping kat zalora. Ikutkan dh lama benar tak menyoping di zalora. Last masa kat kdn pastu macam dah lupa plak kewujudan zalora...Baru-baru ni ada dapat voucher free seratus dari zalora apa lagi laju je bukak zalora. Tak dan seminggu dalam simpanan dah guna.

Sebenarnya tak tahu nak beli apa. Minat tu lebih ke arah dress. Tapi sebab sekarang masih tengah bf airis jadi dress awal awal terkeluar dari senarai. Banyak dress yang tak bf friendly. Tak kan nak menyelak pulak sampai keatas dress tu. Nak outer aku tak tahu nak hantar ke sapa.

Kihkihkih. Dalam pada tak tahu nak beli apa tu kan.... Empat barang sekali hangkut. Eh semua ni cukup2 voucher seratus tu. Tapi sebab ada certain barang kat zalora tak boleh beli guna voucher jadi aku kena bayar rm4 untuk shawl pin tu. Aku pilih COD. Setakat empat ringgit malas nak transfer transfer. 
I'm donning AJ Green Label. Auw auw...

AJ green label keras dari black label eh. Patut harga green label murah. Kira aj ni macam bawal yang ada gred gred tu la rupanya. Aku bukan peminat AJ jadi memang sebelum ni tak tahu menahu pasal green label, black label semua. Ini ada kesempatan beli pakai voucher tu yang nak try. Baju muslimah tu pun kalau bukan sebab voucher tak beli jugak. Bukan my taste. Nasiblah pakai voucher sebab tak berapa cantik kat badan aku sebab aku rendah. Lagi satu baju tu labuh jd nak bf payah sikit nak selak ke atas sebab kain dia tebal tak macam baju kurung senang nak selak. 

But overall aku puas hati shopping kat zalora. Barang yang diterima semua sama macam aku punya expectation. Cuma kali ni delivery ada problem sikit. Aku order pagi isnin. Kata barang dah post out tenghari tu by zalora express, patut selasa sampai. Tak pun paling lewat kamis sebab rabu cuti malaysia day. Tapi last last dapat hari jumaat petang lepas diorang tukar servis penghantaran guna Gdex. 

Insyaallah ada rezeki akan ada shopping kali keempat kelima dan seterusnya. Ngidam baju jovian tuuu... Zalora pun jangan lupa kalau ada job boleh kasi free voucher lagi eh. ngeh3.. Bagi yang pertama kali nak shopping kat zalora, jangan lupa taip code ZBAPZiW semasa checkout untuk dapat 15% diskaun. Banyak tau baju baju cantik kat zalora....

05 October 2015

Join WOOP and get free Stuff

Nilai hebat, kuasa yang menakjubkan. 

Heheh... Last week posmen hantar dua sachet joy ni. Hasil meredeem di woop.my. Redeemtion yang pertama di woop.my. Aku tengok orang lain dah berkali kali redeem. Jelly i... 

Haaa... if korang jenis yang kaki kumpul sample, suka free2 stuff macam aku wajib daftar tau dengan woop.my (KLIK SINI). Best memacam boleh dapat. Horlick, tumble, barangan tefal & etc. Klik je kat link tu dan daftar. Pastu selesaikan tugasan yang diberi.

Tak yah risau, mudah mudah je tugasannya. Main klik2 jer confirm dapat point. Actually ada dua task. Daily mission and big mission. Nak point banyak buat yang big mission. Aku buat yang daily mission jer. Tu yang takat boleh redeem joy ni je. Big mission tu kena upload gambar. Aku lagi suka jawab menjawab dari snap mengsnap nih. Tapi bagi orang yang macam aku dapat setakat dua paket kecik joy ni pun dah cukup bahagia. Bukan tak boleh belikan... Tapi feel dia tu lain ko... 

Hada labo sample ni dapat sama hari dengan joy. Tak ingat mintak kat mana. Tapi tengok kat website freebis freebis ni la. Korang nak dapat sample sample free boleh tengok link kat sidebar under 'suka suka' tu...
 
Copyright by Aziazidah