12 November 2015

Homescholling?

Aku akui walaupun anak dah tiga tapi aktiviti homescholling ni masih baru mendapat perhatian dihati. Patutnya masa jadi fulltime housewife jaga hakeem dulu aku dah buat aktiviti homescholling ni. Adalah ajar sikit sikit tapi tak berapa proper. Sudahnya hakeem masa hantar kat taska serba terkapai-kapai berbanding rakan sebaya dia yang lain. Nasib baik budak lelaki akal ada 9. Aku tengok laju jugak dia catch up lepas masuk tadika ni. Tak sangka boleh mengeja, menulis dan menghafal. Kalau diberi didikan dirumah rasanya lagi much better. Insyaalllah mama try my best. Better late than never. Aceceh... 

Aku terpanggil dan terkesan dengan homescholling selepas ustazah wasap gambar bun belajar masukkan pencil dalam botol. Ustazah kata leka sangat dia. Memang kat rumah pun dia suka masukkan mainan dalam apa jua penutup yang ada. Mama dia jer yang tak perasan minat nak belajar bun yang membuak-buak tu. Ok nanti kita pergi diy, kedai rm2 cari bahan-bahan ye... Nanti bila tu tak tahu ler.. Kihkihkih

Target aku nak ajar sofea dan hakeem bahasa english. Bun sekali la. Rasanya untuk umur hakeem sedang-sedang elok ajar sekarang. Tapi sofea agak lambat. Dah nak masuk darjah satu pun. Like i said better late than never kan. Ada sebulan lagi sebelum naik darjah satu. Cuti sekolah pulak tu. Budak-budak tu bukan tak suka nak belajar tapi maknya mmg ada banyakkkkkkk sifat M.... Doakan semua aku istiqamah yer.

5 comments:

Rohani Hashim said...

Hany pun br nk start jugak ni,nk kena g kedai 2hengget jugak cari brg2 kan...jimattt

Sya Nadia said...

saya pun besar juga M tu... memula excited,lepas tu kelaut...kikiki

arif rahim said...

Salam.blh sy tahu kt mne tmpt urut susu tu.kt klntan

arif rahim said...

Salam sis.blh sy thu tmpt urut susu kt klntn tu?

Azi Azidah said...

Arif rahim kt tanah merah hubungi kak ma 0199521843 atau 01114888587

 
Copyright by Aziazidah