17 March 2016

Kelas Taekwando

Pertengahan bulan dua hari tu aku daftar sofea kelas taekwando. Kelas kat sekolah dia je. Kebetulan cikgu bagi semula borang pendaftaran. Mungkin sambutan sebelum ni kurang memberangsangkan. Masa daftar tu memang tak ramai pun yang join. Berbanding dengan sekolah kat puchong indah yang kitaorang pernah tengok dari luar meriah. Ramai student. Nak belajar pun rasa seronok. 

Itu perasaan aku. Apa ada hal asal sofea seronok. Perasaan mak tak penting. Every saturday kejut pagi bersemangat je dia bangun bila kata nak pergi kelas taekwando. Cer kejut setiap hari pergi sekolah kemain liat lagi. Dah bangun tido boleh masuk bilik belakang sambung tido lagi. Grrrrr. Aku perati je.


 Beginner.

Next ingat nak daftar kelas renang pulak. Tak tahulah bila. Tengok daya tahan sofea macam mana. Kalau tahun ni belajar ok, kelas taekwando tak skip bolehlah nak daftar kelas renang. Kesian sofea selalu mengadu penat. Kelas tambahan pun dah tak pergi dah. Cuma pergi kelas mengaji je sekarang. Kalau pergi kelas tambahan pagi petang sabtu tu penuh aktiviti. Bila masa nak berehat. Dah macam orang keje swasta pulak. 

Senior student.

Yang tercari-cari kelas taekwando better amik yang under sekolah macam ni. Rasanya boleh je kalau orang luar nak join. Hakeem pun tak sabar nak berlatih kata dia. Aku tunggu dia tujuh tahun baru daftar. Awal-awal tak yah lah.

Oh ya hari tu bayar yuran pendaftaran rm120. Merangkumi baju taekwando rm60, yuran bulanan rm30 dan admisnistration fee rm30. Lepas tu every month bayar rm30 jelah. Standardlah harga tu. Kalau amik class bukan under sekolah mahal sikit. Pernah survey sampai rm70 sebulan. 

video
Ini sikit video taekwando last week.

2 comments:

Hani Sidek said...

Kelas renang kat mana ada?

Azi Azidah said...

kat area rumah aku ni yang disurvey2 ada kat stadium panasonic s.alam dan kompleks kejiranan 3k usj.

 
Copyright by Aziazidah