Surat budak darjah satu. Ok tak?

Rindu blog ni. Dah lama tak update. Keje kat opis banyak. Balik rumah memang tak dan nak pegang lappy. Weekend sibuk menjahit tak pun tido je lebih. Pagi ni jangan-jangan tidak amik sikit masa sebelum mula keja yang bertimbun tu. :)

Last week sofea demam. Ada jangkitan kuman. Habis muka dan badan merah-merah serta gatal. Seminggu tak sekolah. Sekolah kebangsaan empat hari tak sekolah. Dari hari selasa sampai jumaat duduk opis. Nak tinggalkan kat rumah ustazah takut dia boring. Kat taska pulak semua budak-budak kecik. So bawak opis je lah. Bagi tengok you tube diamlah dia tak merayau kemana-mana. 

And hari jumaat tu mak dia rasa bersalah dan geram tengok dari pagi datang sampai balik duk mengadap hp. Naik kereta terus tido sampai ke pagi esoknya. Punya dia letih tapi demi kartoon tak tido pun tak pe. Demam pun dia buat lupa jer. 

Hari jumaat paksa skit sofea belajar math. Sebab ujian 1 hari tu math dapat B. Tak boleh jadi anak pembantu akauntan dapat math B nih. Sebenarnya masalah sofea yang aku kenal pasti adalah dia jenis suka tengok sana sini. Tak focus. Itu yang jawapan banyak silap. Budak-budak lagi. Training make perfect. Insyaallah...

Selesai study sofea buat satu surat nak bagi kawan-kawan sekolah kebangsaan dia. How times flies..... Macam zaman kita dulu-dulu kan...

Muka depan surat. Dia tak nak tulis nama penuh sebab sofea kata nama dia mama salah eja. Sofia bukan sofea. Pandai sangat ngajar orang nih.

Bahagian kanan surat.

Bahagian kiri surat.

Full version.

Sofea suruh mama hantar surat ni via pos laju. hehehe

Novel Melayu secondhand/terpakai untuk dijual

Aku up balik entry ni kot ada yang nak beli. Nampak benar tak ada idea nak mengarang. hehe...


Straight to the tajuk, pada pada mencinta novel melayu aku ada nak let go sikit novel.
Semua novel ni kakak aku yang punya. 
Aku bukan peminat novel bukan juga pembenci novel.
Ada masa aku baca. Pinjam orang punya,
Layan sambil nangis nangis.
Tak sah kalau baca novel melayu tak nangis kan.

Blog antiqueshopp tu dah lama sangat aku tak update. 
Ntah ada yang menyinggah lagi ke tidak.
Pada customer yang pernah beli kat situ (boleh tahan jugak) aku ucapkan terima kasih banyak banyak.
Rasa xdan nak handle dua blog. 
Blog ni pun sesak nafas nak update.


Condition jangan risau tiptop. 9/10 kata orang
Baca ada sekali ada yang dua kali. Bookmarks semua ada.



HATI KITA SATU
Harga kedai : RM 21.00
Harga nak jual : RM 13.00


 HATI YANG LUKA
Harga kedai : RM 21.90
Harga nak jual : RM 13.00

-SOLD-


 KERANA MAHALNYA SYURGA
Harga kedai : RM 28.00
Harga nak jual : RM 20.00


CINTA YANG HILANG
Harga kedai : RM 29.90
Harga nak jual : RM 20.00


TAKDIR ITU MILIK AKU
Harga kedai : RM 33.90
Harga nak jual : RM 23.00

Harga tak masuk pos. Pengeposan by pos daftar. Sila tambah RM 3.00 lagi. Dalam tiga ke lima hari sampai, insyaallah. Berminat wasap 0192033086. 

Heavy cotton pun boleh

Tak sangka program sayang awak 200% tu menyebabkan ada dua tiga orang nak order beg heavy cotton pulak. Sebenarnya aku bagi beg heavy cotton kat kakak tu bukan tujuan promosi or marketing. Aku takut hadiah kerusi lipat yang aku bagi tu dia tak suka. So kalau tak suka kerusi lipat but i bet mesti dia suka punya lah, maybe dia akan suka kat beg handmade aku. Suprisingly akak tu suka dua-dua. Dan ramai pulak yang duk bertanya beg tu siapa yang bagi, sapa yang bagi. At the end kantoi aku yang buat. Ada dua tiga orang nak order sampai dua tiga beg sorang. Adoi.. bukan tak suka tapi tak cukup masa. Kalau terima berkurun baru siap.

Here contoh beg handmade yang aku bagi. Tapi color lain. Tak guna kain jeans sebab tahu bukan semua orang minat beg jeans. Yang ni kalau ada yang nak order either jeans or heavy cotton dialu-alukan sebab tak makan masa yang banyak. Seminggu boleh siap. Price pun murah sahaja. Sori pic terbalik. Malas adjust.


Luar heavy cotton dalam thick cotton. Measurement 9" width x 11"height x 3'. Besau. Muat letak purse, tab, powerbank, kunci kete dan segala mak nek. Akak tu pi letak botol air dia. Muat-muat je.

Beg ni aku buat untuk kakak aku. Dah berkurun mintaknya. Dari last year lagi kalau tak silap. Post kat ig dah ada orang nak tempah. Repeat customer. Walaupun dah tulis tempahan ditutup sehingga diberitahu tapi sebab repeat customer, kawan-kawan memang tak sampai hati nak tolak.. Rasanya order tak akan di open-open kot buat masa sekarang. Kekangan masa sesangat. Serius aku memang tak leh nak catch up. Masih banyak order yang pending. Yang dah accept tu tak tahu bila nak siapnya tu.

Bahagian tapak memang besar. Puas hati kalau nak letak bekal for travelling.

Beg yang aku buat kalau tak ada zip memang korang boleh terbalikkan depan belakang. Automaticly korang ada dua beg. Jimat kan... Tak suka beg jeans boleh guna kain corak bahagian luar. Tak nak beg kotor boleh guna jeans bahagian luar. Up to you... 

Program #SayangAwak200%

Sepanjang bulan mac lepas, my department ada anjuran program #sayangawak200%. Program ini terbuka kepada sesiapa yang berminat sahaja. Tiada paksaan. Kita cabut satu nama kemudian kena bagi hadiah secara senyap-senyap tanpa pengetahuan orang tu. Hadiah mesti berharga rm10 keatas. 

Aku dapat nama sorang kakak bahagian admin ni. Aku bagi kerusi lipat dan beg handmade yang aku buat dengan penuh kasih sayang. Tak tahu nak bagi apa sebenarnya. Nasib baik akak tu suka. Punya dia mencari siapa orang yang bagi dia hadiah tu. Akhirnya kantoi jugak aku yang bagi. In return dia bagi aku tupperware. Suka... Walau pun dalam program tak adalah kena cari balik siapa yang bagi hadiah kat kita dan kita bagi balik hadiah kat orang tu. Mati.. sampai bila pun tak habis....

Jeng jeng jeng....


Hari terakhir baru dapat. Bekas lagi. I like. Senang nanti nak isi makanan boleh tutup terus. Kalau bagi gambar daraemon tu ok jugak.

Opis aku ni sangat aktif dengan macam-macam program. Minggu depan kesbac anjurkan naik bukit broga. Yang ni aku tak join. Payah nak bawak anak kecik. Kastam antara opis yang best sepanjang 13 tahun aku kerja.
Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © AZIAZIDAH.BLOGSPOT.MY