19 April 2016

Surat budak darjah satu. Ok tak?

Rindu blog ni. Dah lama tak update. Keje kat opis banyak. Balik rumah memang tak dan nak pegang lappy. Weekend sibuk menjahit tak pun tido je lebih. Pagi ni jangan-jangan tidak amik sikit masa sebelum mula keja yang bertimbun tu. :)

Last week sofea demam. Ada jangkitan kuman. Habis muka dan badan merah-merah serta gatal. Seminggu tak sekolah. Sekolah kebangsaan empat hari tak sekolah. Dari hari selasa sampai jumaat duduk opis. Nak tinggalkan kat rumah ustazah takut dia boring. Kat taska pulak semua budak-budak kecik. So bawak opis je lah. Bagi tengok you tube diamlah dia tak merayau kemana-mana. 

And hari jumaat tu mak dia rasa bersalah dan geram tengok dari pagi datang sampai balik duk mengadap hp. Naik kereta terus tido sampai ke pagi esoknya. Punya dia letih tapi demi kartoon tak tido pun tak pe. Demam pun dia buat lupa jer. 

Hari jumaat paksa skit sofea belajar math. Sebab ujian 1 hari tu math dapat B. Tak boleh jadi anak pembantu akauntan dapat math B nih. Sebenarnya masalah sofea yang aku kenal pasti adalah dia jenis suka tengok sana sini. Tak focus. Itu yang jawapan banyak silap. Budak-budak lagi. Training make perfect. Insyaallah...

Selesai study sofea buat satu surat nak bagi kawan-kawan sekolah kebangsaan dia. How times flies..... Macam zaman kita dulu-dulu kan...

Muka depan surat. Dia tak nak tulis nama penuh sebab sofea kata nama dia mama salah eja. Sofia bukan sofea. Pandai sangat ngajar orang nih.

Bahagian kanan surat.

Bahagian kiri surat.

Full version.

Sofea suruh mama hantar surat ni via pos laju. hehehe

2 Comment:

Momma AA said...

ouchh.. this is sooo sweet... sama cam allysha la... allysha pun skrg suka melukis dan buat kad ucapan..
bila camni kita tau otaknya sedang berkembang.. sofea pandai mengarang ayat..

Shahida Dzulkafli said...

Alahai.. Comeynya..